3 October 2023
mun. Chișinău

Ministrul Sănătății se implică în cazul lui Marius Dobrea

ruxanda_mariusCazul lui Marius Dobrea, copilul de doar trei anișori care a rămas cu esofagul ars, după ce a băut o soluție chimică, a intrat în atenția ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan. Sensibilizată de povestea micuțului, ministrul Sănătății l-a vizitat la Instituitul Mamei și Copilului, unde a fost supus recent unei intervenții chirurgicale.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Ruxanda Glavan a dat asigurări că starea de sănătate a copilului va fi intens monitorizată, până când acesta se va face bine.  “Mulți dintre voi cunosc despre cazul lui Marius Dobrea de pe rețelele de socializare sau din presă. Incredibil prin ce momente groaznice a trecut acest copil, ajungând să aibă o greutate de doar opt kilograme la ai săi trei anișori. Dincolo însă de emoții a trebuit să vedem ce facem mai departe cu el. Cum putem noi, statul, să asigurăm faptul că acest copil nu va mai fi victimă a iresponsabilității și nepăsării”, scrie ministrul Sănătății.

Potrivit Ruxandei Glavan, după ultima sa intervenție chirurgicală, Marius și mama lui au fost internați câteva zile la Institutul Mamei și Copilului, sub monitorizarea strictă a pediatrilor. Ulterior, micuțul urmează să fie transferat la Centrul Maternal din Cahul.

De asemenea, autoritățile s-au asigurat că un asistent social va monitoriza familia și va avea grijă de dezvoltarea abilităților parentale ale mamei. Totodată, un pediatru din Spitalul raional Cahul va monitoriza, săptămânal, starea de sănătate a copilului.

ruxanda_marius-3Glavan mai scrie că a avut o discuție deschisă cu mama copilului, care și-a asumat faptul de a avea o atitudine mai responsabilă față de sănătatea și viitorul feciorului său. “Sunt optimistă că Marius va izbuti să depășească în scurt timp această încercare, astfel ca să-și poată savura din plin copilăria”, a conchis ministrul Sănătății.

Coșmarul lui Marius a început în 13 august 2015, când, rămas fără supraveghere, a băut soluție chimică. În urma acestui incident nefericit, substanța i-a ars copilului, care avea atunci doar doi ani, tot esofagul.

De atunci, copilul a fost supus, în Turcia, mai multor intervenții chirurgicale pentru restabilirea esofagului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *