Iar dacă vi s-a făcut poftă de pepeni galbeni ar trebui să mai așteptați până la vară. Și în aceste fructe au fost găsite multe substanțe nocive. Totuși, deși ar trebui să fim foarte atenți la ce și de unde cumpărăm, specialiștii ne atenționează că legumele și fructele care conțin nitrați devin nocive pentru organismul uman doar atunci când sunt consumate în cantități mari.
Iar conținutul de nitrați dintr-un aliment poate fi redus prin fierbere, murare și marinare, dar și curățând-l de coajă sau ținând-l în apă timp de o oră.
În același timp, medicii nutriționiști spun că fasolea, broccoli, vinetele, conopida, mazărea, ciupercile, ardeii, roșiile, ceapa, prazul și sparanghelul au un conținut scăzut de nitrați, de aceea pot fi consumate în voie.
Nitratul este o substanța nocivă, care se transformă în nitrit atunci când ajunge în stomac. Aceasta modifică și sufocă, încet dar sigur, celulele hepatice și stomacale, De asemenea, cresc incidența cancerului limfatic, de stomac, intestine, esofag și ficat.