Potrivit specialiștilor, bucatele servite pacienților, inclusiv peștele, nu au fost alterate. De asemenea, apa consumată corespundea calității. La personalul medical și mamele care s-au simțit rău nu au fost depistate bacterii enteropatogene, care provoacă boli diareice acute.
Cele două femei au acuzat slăbiciuni generale și disconfort abdominal în seara zilei de 2 martie. Una dintre acestea a vomitat de două ori. Medicii le-au administrat medicamente, care au atenuat durerile. A două zi, simptomele nu s-au repetat, potrivit declarațiilor medicului de gardă. Specialiștii mai precizează că în data de 2 martie, în cantina spitalului au luat masa 161 de persoane, dintre care 39 de copii. Cu excepția celor două femei, alții nu au acuzat stări de boală.
Totuși, în procesul de evaluare a cazului, Agenția pentru Siguranța Alimentelor a depistat că produsele alimentare nu sunt păstrate conform cerințelor. De asemenea, pe cutiile cu pește și carne nu era indicat numele producătorului și termenul de valabilitate. Ca urmare, a fost sancționată contravențional șefa depozitului din cadrul Spitalului Clinic Municipal pentru Copii numărul 1.