Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a dispus monitorizarea implementării meniului în lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie. În acest scop, până la intrarea în vigoare a regulamentului, Ministerul Sănătății va elabora un plan de acțiuni, menit să asigure aplicarea eficientă a măsurilor prevăzute.
Noul regim alimentar include multe fructe și legume, salate proaspete, compoturi din fructe uscate, produse integrale, lactate, carne și pește. De asemenea, au fost aprobate, în premieră, meniuri pentru copiii bolnavi și obezi. La propunerea părinților, în alimentația din școli și grădinițe au fost introduse nucile, semințele și varza de mare. În același timp, regulamentul prevede mai multe ore de educație fizică, atât în procesul de instruire, cât și în cadrul activităților extrașcolare.
Printre alte solicitări se regăsesc excluderea din alimentație a drojdiilor, înlocuirea produselor rafinate cu cele integrale și introducerea în meniu a roșiilor în suc propriu.
Potrivit ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, aceste propuneri vor fi discutate la începutul anului 2017, în cadrul unei noi întruniri dintre autorități, experți și părinți.