Emedicina Post Bine de știut Remedii naturale pentru arsurile la stomac

Remedii naturale pentru arsurile la stomac

După o masă copioasă, efort fizic intens sau în timpul nopții pot apărea arsurile la stomac. Acestea se produc atunci când acidul gastric intră în tubul digestiv, arzând partea din spate a gâtului. Mulți oameni au astfel de simptome, care stârnesc disconfort în abdomen, balonare și chiar greață. Aciditatea poate crește din mai multe motive. Printre acestea se numără gastrita, refluxul gastroesofagian, alergii sau intoleranțe alimentare, sindromul intestinului iritabil, ulcerul, boala celiacă și infecția bacteriană Helicobacter pylori. Alte cauze mai pot fi efectele adverse în urma unor medicamente, stresul emoțional, abuzul de alcool, fumatul, obezitatea, utilizarea excesivă a antibioticilor etc. Pentru a stabili motivul exact, trebuie să mergeți la medic, mai ales dacă asemenea episoade se repetă des. Până ajungeți la spital, puteți apela la câteva remedii naturale, care vă vor ușura arsurile pentru o anumită perioadă.


Oțetul are efect alcalin puternic, ceea ce înseamnă că ajută la normalizarea acidității în stomac. Acesta ajută la digestie și previne creșterea acidității, care de cele mai multe ori provoacă arsuri stomacale. De asemenea, contribuie la restabilirea nivelului normal de pH în stomac. Aveți nevoie de una sau două linguri de oțet nefiltrat pe care să le adăugați într-un pahar cu apă caldă. Dacă gustul e prea acid, puteți adăuga puțină miere. Consumați aceste amestec de două ori pe zi, preferabil înaintea mesei.

Este un remediu natural, care neutralizează aciditatea din stomac și calmează arsurile în câteva secunde. Amestecați o linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă, până se dizolvă complet. Adăugați miere sau lămâie și beți de două sau trei ori pe zi, la o oră sau chiar două după ce ați luat masa. Nu consumați bicarbonatul pe stomacul plin și nu utilizați acest remediu mai mult de o săptămână, pentru că pot apărea efecte adverse.

Acestea sunt bacteriile bune care fac minuni pentru digestie. Se găsesc în anumite produse lactate, precum iaurtul sau chefirul, dar și în murături sau cvas. Acestea echilibrează microflora intestinală și previn creșterea acidității în stomac. De aceea, aveți grijă să le adăugați în dieta zilnică, dacă suferiți de arsuri stomacale.

Este vorba despre lichidul în care sunt ținute murăturile, care conține oțet, dar este și o sursă bună de probiotice. Gustul sărat și acrișor este mult mai plăcut decât cel al oțetului și, de aceea, moarea este mai ușor de consumat. Este și un remediu eficient antimahmureală, de aceea va fi de mare ajutor dacă arsurile sunt provocate de consumul excesiv de alcool.

Ghimberul este binevenit pentru digestie în general și este recomandat celor care suferă de reflux gastroesofagian sau ulcer. Acesta asigură o absorbție și o asimilare mai bună a substanțelor nutritive și contribuie la normalizarea digestiei. De asemenea, stimulează secreția de mucus în stomac și neutralizează acizii care provoacă arsurile stomacale. Aveți nevoie de o linguriță de ghimber ras, pe care să o adăugați într-o cană cu apă fierbinte. Lăsați la infuzat pentru 10 minute, după care strecurați. Dacă gustul e prea intens, adăugați lămâie și miere. Beți conținutul de două sau trei ori pe zi, timp de o săptămână. Este un remediu bun și pentru scăderea în greutate. Totuși, ghimberul este contraindicat persoanelor care iau anumite medicamente pentru tensiune arterială, de aceea consultați medicul înainte să îl consumați.

Această plantă reduce inflamația și neutralizează aciditatea din stomac. De asemenea, poate fi de mare ajutor celor care suferă de ulcer. Mai mult, este un remediu foarte bun împotriva stresului. O linguriță sau două de mușețel uscat trebuie adăugate într-o cană cu apă fierbinte. Acoperiți și lăsați pentru cinci minute, după care strecurați. Beți acest ceai de trei-patru ori pe zi. Nu fierbeți niciodată această plantă, pentru că veți distruge compușii activi.

Aloe Vera are proprietăți antiinflamatorii și este bogată în vitamine, minerale și aminoacizi foarte buni pentru stimularea procesului digestiv și eliminarea toxinelor din organism. Aceasta reduce aciditatea, fără să provoace efecte adverse. Beți jumătate de pahar cu suc de Aloe Vera înainte de masă. 

Chiar dacă nu este cel mai sănătos remediu, poate fi de mare ajutor când arsurile stomacale vă prind într-un moment nepotrivit. Mestecați una fără zahăr și veți stimula producerea de salivă, care are efect alcalin. Atunci când înghițiți saliva, aceasta reduce aciditatea din stomac. Puteți lua o gumă de mestecat la jumătate de oră după ce ați mâncat. Nu faceți exces de acest remediu.

Sunt bogate în fibre și sunt foarte bune pentru digestie. Aceste fructe conțin antiacizi naturali, care funcționează de minune în cazul arsurilor stomacale. Potasiul din banane ajută la menținerea acidității în limitele normei. De ajutor mai pot fi merele și pepenii verzi.

Scoarța acestui arbore are proprietăți emoliente care ajută esofagul și stomacul și funcționează ca o barieră împotriva acidității. Stimulează intestinele să secrete mucus și protejează împotriva acidității excesive și apariției ulcerului. Amestecați o linguriță într-o cană cu apă fierbinte, lăsați pentru cinci minute și beți acest ceai de două-trei ori pe zi. Nu apelați la acest remediu fără să cereți sfatul medicului.

Sursa: top10homeremedies.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version