Semințele de chia mai conțin calciu, fosfor și magneziu. Cantitatea de calciu conținută în acestea este de cinci ori mai mare decât cea care se găsește în lactate. Acest element este foarte important pentru sănătatea oaselor.
Totodată, sunt pline de fibre, te ajută să-ți păstrezi senzația de sațietate și îți reglează apetitul. Tot în ele găsești de trei ori mai mulți antioxidanți decât afinele și de trei ori mai mult fier decât spanacul.
Aceste mici semințe mai conțin triptofan, o substanță care determină creșterea nivelului de melatonină și serotonină, hormoni ai bunei dispoziții și fericirii. Acestea te vor ajuta să ai și un somn odihnitor. Triptofanul se mai găsește în carnea de curcan, dar semințele de chia conțin o cantitate dublă.
Pe lângă toate beneficiile, aceste semințe au rol protector. Și anume, te protejează de factorii nocivi ai mediului înconjurător cum ar fi: poluarea, alcoolul, fumul de țigară, razele ultraviolete etc.
Datorită faptului că sunt bogate în atâtea elemente, semințele de chia îmbunătățesc metabolismul organismului. Totodată, acestea ameliorează anumiți indicatori din sânge, care pot scade riscul bolilor de inimă și a diabetului de tip II.
Atenție însă, nutriționiștii mai susțin că beneficiile incredibile ale semințelor de chia au efectul scontat, numai în cazul în care este respectat un stil de viață sănătos, ce cuprinde un regim alimentar sănătos, mișcare, odihnă, gândire pozitivă și dezvoltare spirituală. Aceste sfaturi sunt valabile când ne referim la majoritatea alimentelor. Nu există niciun aliment minune care să rezolve, pe cale ușoară și rapidă, toate problemele de sănătate sau să vindece.