Vaselina se găsește aproape în orice casă. Este un produs folosit de peste o sută de ani, obținut prin rafinarea fracțiunilor grele de la distilarea petrolului sau prin amestecarea cu parafină a unor uleiuri minerale. Această cremă vâscoasă este foarte eficientă pentru pielea uscată, călcâie și buze crăpate, drept demachiant și este utilizată pe larg în industria cosmetică. Pe lângă modurile tradiționale și binecunoscute de folosire, sunt și alte aplicări practice ale vaselinei pe care puțini le știu. Câteva dintre acestea vi le prezentăm mai jos.
Pentru o manichiură îngrijită
Manichiura la salon este uneori prea scumpă, alteori nu avem timp pentru ea, iar în unele cazuri pur și simplu preferăm să o facem acasă în confort. Totuși, de multe ori ne cam tremură mâinile când aplicăm oja, iar rezultatul nu e tocmai cel pe care ni-l doream. Lacul nimerește pe piele și cuticule și arată foarte urât. În ajutor ne vine vaselina, care e foarte utilă atunci când vrem o manichiură îngrijită și curată. Aplicată pe pielea din jurul unghiilor, aceasta te va proteja de petele nedorite de ojă. După ce manichiura este gata și lacul de pe unghii e bine uscat, pur și simplu șterge degetele cu un disc de vată, iar petele de ojă se vor lua cu tot cu vaselină.
Parfumul va persista mai mult timp
Chiar și cele mai scumpe parfumuri ne dezamăgesc de multe ori. Aroma persistă doar câteva ore, după care dispare cu desăvârșire. Pentru a o păstra cât mai mult pe corpul tău, ai nevoie de vaselină. Aplică această cremă în locurile unde vei pulveriza parfumul și mirosul se va menține mai mult.
Pentru un scalp curat când îți vopsești părul
Atunci când îți vopsești părul ai mari bătăi de cap, pentru că vopseaua rămâne de cele mai multe ori pe scalp, urechi și chiar gât. Este dificil de spălat și arată inestetic. Pentru a scăpa de această problemă, înainte de aplica vopseaua pe păr, pune puțină vaselină pe zonele care s-ar putea murdări. Această cremă va crea o barieră între vopsea și piele.
Scapă de petele lăsate de cosmetice
Fie că sunt urme de fond de ten pe bluză sau de ruj pe cămașa soțului, vaselina e de ajutor și aici. Aplică pe locul murdar, așteaptă 10 minute, apoi șterge cu un șervețel de hârtie. Ulterior, spală haina ca de obicei și petele vor dispărea. Poți folosi vaselina și drept demachiant. Este la fel de utilă.
Redă luciul lucrurilor din piele
Lucrurile din piele, precum gențile, pantofii sau mănușile arată elegant, dar sunt și foarte scumpe. Ca să țină mai mult, au nevoie de o îngrijire specială. În timp, acestea își pierd strălucirea și frumusețea. Pentru a le restabili, ai nevoie doar de puțină vaselină. Aplică pe produsul din piele și șterge cu o cârpă moale. Geanta și pantofii vor arăta ca noi.
Te scapă de scârțâitul ușilor
O ușă sau o fereastră care scârțâie îți poate da mari bătăi de cap, mai ales noaptea când ceilalți din casă dorm. Pentru a scăpa de acest sunet enervant folosește puțină vaselină, care e un lubrifiant excelent. Aplică pe balamalele cu pricina, de la care vine și scârțâitul, și poți să deschizi ușile și ferestrele ori de câte ori ai nevoie, ziua și noaptea, fără să-ți trezești apropiații sau vecinii.
Te ajută să scapi de guma de mestecat lipită în locuri nepotrivite
Guma mestecată lipită în păr este coșmarul oricăruia, pentru că primul lucru care ne vine în minte este să tăiem bucata încâlcită printre fire. Chiar dacă soluția este des întâlnită, aceasta ne poate strica podoaba capilară. Așa că vaselina este o variantă mult mai bună. Datorită compoziției sale, această cremă te va ajuta să scoți guma de mestecat din păr. Aplică pe porțiunea afectată și ușor-ușor vei scoate guma.
Șampon fără lacrimi
Pentru mulți părinți, spălatul părului copilului poate fi un adevărat chin. Îi nimerește șampon în ochi, începe să plângă și totul se încheie cu supărări și lacrimi de crocodil. Și aici vaselina poate fi de folos. Ca să nu dai banii pe șampoane speciale fără lacrimi, poți să aplici puțină vaselină pe sprâncenele copilului. Crema va acționa ca un scut de protecție și nu va lăsa spuma să ajungă în ochi.