Emedicina Post Bine de știut Cum să-ți protejezi tenul pe timp de iarnă

Cum să-ți protejezi tenul pe timp de iarnă

În sezonul rece, pielea întregului corp, dar mai ales a feței și mâinilor, au nevoie de o protecție și îngrijire specială. Pe lângă utilizarea intensă a cremelor și loțiunilor de corp, este necesară hidratarea internă a organismului. Pe timp de iarnă setea se instalează mai greu. În consecință, efectele deshidratării sunt mai puternice decât de ne imaginăm. Așadar:

Hidratarea este cheia. Tenul nu poate fi sănătos în orice perioadă a anului dacă organismul nu este hidratat corespunzător. Dacă vei avea grijă să îți hidratezi pielea suficient pe tot parcursul anului, atunci iarna vei arăta minunat. Hidratarea începe din interior, așa că ai grijă să bei suficientă apă, chiar dacă nu îți este sete. Pentru un gust mai bun, pune în sticluță câteva felii de lămâie, lime sau portocală. De asemenea, iarna, consumă cât mai multe legume și fructe proaspete. Bea de cel puțin trei ori pe zi ceaiurile preferate, călduțe, precum și laptele dulce. Un rol în hidratarea profundă îl au supele și ciorbele tradiționale.

Soarele nu dispare iarna. Folosește cremă de protecție solară întregul an. Razele ultraviolete nu dispar pe parcursul iernii, de aceea pielea trebuie protejată de acestea chiar când afară e ger. Atunci când nu stai mult pe afară folosește o cremă cu SPF 15 sau 30, iar dacă ai de gând să faci plimbări mai lungi alege una mai puternică. Unele produse de machiaj, precum fondul de ten spre exemplu, pot fi utilizate în scop de protecție solară, însă nu sunt la fel de eficiente.

Curăță tenul corect. Nu folosi niciodată săpun dur pentru ten, mai ales iarna. Alege un demachiant blând, care nu conține alcool sau sulfați, compuși care elimină lipidele din piele și distrug, astfel, bariera naturală de protecție. Iarna, când pielea este foarte vulnerabilă, optează pentru produse de curățare pentru piele sensibilă. Dacă simți că produsele pe care le utilizezi îți lasă tenul uscat și poate exagerat de curat, atunci caută altele. Dacă nu suferi de acnee sau alte afecțiuni dermatologice, puțin ulei de cocos este suficient pentru a-ți curăța pielea. Este recomandat și amestecul de ulei parfumat. Dimineața, spală-ți fața doar cu apă, fără a folosi cosmetice care îți vor face pielea prea sensibilă.

Hrănește bine pielea. Depinde de tipul tău de ten, dar în zilele reci de iarnă sunt mai indicate cremele mai grase. În zilele geroase, pielea are nevoie să fie hrănită mai bine, pentru a rezista. Nu te speria dacă îți lasă urme de ulei pe față. Optează pentru produse care conțin ingrediente naturale și foarte hrănitoare, precum uleiurile de jojoba, migdale, avocado, argan sau cocos. Dacă ai pielea sensibilă, caută produse fără arome, pentru că acestea nu-ți vor irita tenul.

Îngrijirea pe timp de noapte. Nu uita de crema de noapte, în special iarna, când pielea trebuie protejată intens. Și în acest caz alege o cremă mai grasă, care se va absorbi pe timp de noapte și îți va hrăni tenul și pe parcursul zilei. La fel ca și în cazul cremei de zi, alege una care conține ingrediente naturale.

Mai puține produse cosmetice. Evită tratamentele cosmetice excesive în perioada rece a anului. Când afară e frig, pielea este mai sensibilă, iar diferite măști, scruburi sau peelinguri o pot irita mai mult. Limitează vizitele la SPA și folosește cât mai puține produse cosmetice iarna.

Nu uita de buze și mâini. Buzele sunt foarte sensibile și au tendința de a se usca excesiv când afară este frig și vânt. Folosește un balsam hrănitor pentru buze de fiecare dată când ieși din casă. Ai grijă ca acesta să conțină vitamina E și diverse uleiuri naturale. Evită rujurile mate, gloss-urile pentru că acestea îți vor usca buzele și mai mult. Este foarte important să nu-ți umezești buzele când ieși pe timp de ger. Acest lucru va irita pielea și mai mult. Uleiul de măsline este un tratament simplu și eficient pentru buzele uscate, mai ales dacă acesta este amestecat cu miere de albine. Pentru mâini, folosește săpun blând și hidratant și mănuși.

Evită dușurile fierbinți și verifică umiditatea aerului din încăpere. Chiar dacă atunci când îngheți afară și vrei să ajungi cât mai repede în casă și să faci un duș fierbinte, încearcă să eviți acest lucru. Apa fierbinte îți distruge bariera naturală de protecție a pielii și o lasă vulnerabilă în fața pericolelor. Limitează dușurile la cel mult 10 minute, pentru că cu cât mai mult timp vei petrece în apă, cu atât mai mult vei elimina uleiurile naturale ale pielii. În încăperile încălzite, pe timp de iarnă, aerul este foarte uscat, ceea ce irită mult pielea. De aceea, folosește un umidificator pentru a crea confort în casă.

Sursa:

  • stylecraze.com
  • wikihow.com
  • beautyhealthtips.in

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version