Alungă muștele cu ajutorul castraveților și busuiocului
Busuiocul. S-a demonstrat deja că mici buchețele de busuioc, puse pe pervazul geamurilor, alungă muștele. Puteți încerca și cu alte plante aromatice, precum rozmarin sau pelin. Important este să nu uitați să aerisiți camerele, după ce ați apelați la aceste metode.
Castraveții. Puteți pune lângă coșul de gunoi din locuință câteva felii de castravete pentru a împiedica muștele să depună ouă. De asemenea, aceste legume alungă muștele din încăperi dacă sunt puse într-un bol și lăsate să-și facă efectul peste noapte.
Scorțișoara. Muștele nu suportă mirosul de scorțișoară, așa că puteți prepara o soluție dintr-o linguriță de scorțișoară și un litru de apă pe care să o pulverizați în locuință.
Menta și levănțica. Muștele fug și de levănțică sau mentă, așa că puteți folosi cu încredere aceste plante. Lavanda are un miros foarte plăcut și liniștitor, însă ținută în buchețele la geam, în soare, va împiedica insectele să intre în casă. De asemenea, puteți zdrobi câteva frunze de mentă și să le puneți în colțurile camerei. Pulverizați cu puțină apă frunzele pentru împrăștierea mirosului.
Frunzele de nuc. În cazul țânțarilor pot fi folosite și frunzele de nuc. Puneți într-un bol din sticlă sau inox mai multe frunze și dați-le foc. Fumul va alunga țânțarii datorită concentrației mari de iod din frunzele de nuc. Dacă nu vreți să faceți fum în casă, atunci frunzele pot fi lăsate pur și simplu într-un vas ca să-și facă efectul.
Ajutorul vine și din partea soluțiilor chimice