Semnele de bază ale unei intoxicații – diareea și voma
Principalele simptome ale toxiinfecțiilor alimentare sunt durerile abdominale, greața și voma. De asemenea, în unele cazuri poate apărea și diareea. Alte semne ale intoxicației sunt febra, frisoanele, iar, în cele mai grave cazuri, pierderea cunoștinței.
Principalele cauze ale intoxicațiilor sunt alimentele alterate și păstrate necorespunzător înainte și după gătirea lor. De asemenea, boala poate fi provocată de fructele sau legumele nespălate sau de mâinile murdare.
Dacă intoxicațiile nu sunt grave, ele pot fi tratate și acasă. În funcție de simptomele pe care le avem trebuie să luăm medicamentele corespunzătoare. Așadar, pentru vomă sunt recomandate preparatele antiemetice, pentru febră cele antitermice, iar pentru dureri abdominale sunt indicate antispasticele. Totuși, dacă starea de sănătate se înrăutățește, trebuie să chemăm neapărat ambulanța. În orice caz însă pacientul trebuie să bea multă apă, deoarece majoritatea toxinelor din organism care au provocat intoxicația pot fi diluați în acest fel.