Pentru început, valoarea tichetelor va fi de 45 de lei, iar pentru anii următori executivul propune ca suma să fie indexată proporțional cu rata medie anuală a inflației.
Noile servicii vor putea fi prestate în special de companiile private, care au un capital social de cel puțin 10 milioane de lei. Operatorii vor încheia contracte cu localurile de alimentație publică și magazine.
Tichetele de masă nu vor putea fi transmise de la o persoană la alta sau schimbate pe bani. De asemenea, Ministerul Muncii vine cu o recomandare ca angajatorul să distribuie tichetele de masă pentru fiecare lună în ultimele 10 zile ale lunii precedente. Adică, această alocație să fie oferită înainte de achitarea salariului și nicidecum după zilele lucrate.
Până acum, proiectul elaborat de președintele Parlamentului, Andrian Candu, a fost supus mai multor runde de dezbateri și urmează încă să fie discutat cu organizațiile sindicale și patronate. Potrivit autorului documentului, acest sistem va crește productivitatea salariatului, iar noile servicii nu vor fi impozitate.