22 June 2024
mun. Chișinău

Copiii din satele Moldovei beneficiază de servicii stomatologice gratuite

Copiii din localitățile rurale ale Republicii Moldova beneficiază și în acest an de servicii stomatologice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). Serviciile stomatologice sunt acordate de mai multe echipe mobile de medici specialiști.

În prezent, medicii se află în satele din raioanele Criuleni și Strășeni.

Potrivit doctorilor, cele mai frecvente probleme cu care se confruntă copiii care ajung la stomatolog sunt cariile, gingivitele, abcesele și corectarea poziției dinților.

Medicii le recomandă părinților să efectueze, împreună cu ai lor copii, la o vârstă cât mai fragedă, vizite regulate la cabinetul stomatologic, acestea nefiind un moft ci o necesitate pentru o viață armonioasă. Totodată, doctorii susțin că cea mai ieftină metodă de tratament a dinților este prevenția.

Pentru prestarea serviciilor medicale stomatologice de către echipele mobile de medici specialiști, în fondul măsurilor de profilaxie pentru anul 2024 au fost planificate peste cinci milioane de lei.

Anul trecut, aproximativ 11 mii de copii din diverse localități rurale ale țării au beneficiat gratuit de servicii stomatologice în valoare de peste patru milioane lei.

În data de 9 februarie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Mondială a Stomatologului – sărbătoare profesională a dentiștilor și medicilor stomatologi.