Piersicile sunt un deliciu foarte popular în întreaga lume. Aceste fructe suculente au fost cultivate mai întâi în China, după care s-au răspândit ușor în diferite colțuri ale planetei. Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, piersicile sunt o sursă importantă de vitamine, minerale, antioxidanți și alte substanțe nutritive necesare organismului. Beneficiile pentru sănătate ale acestor fructe aromate ale verii sunt nenumărate, de aceea este indicat să le includeți în meniul vostru zilnic, mai ales când sunt în plin sezon.
Protejează ochii. Beta-carotenul conținut din abundență în piersici este foarte necesar pentru sănătatea ochilor. De asemenea, aceste fructe conțin vitaminele A și C, la fel foarte necesare pentru o vedere de vultur. Consumul regulat de piersici poate proteja ochii, pentru că accelerează circulația sângelui, iar beta-carotenul hrănește și apără retina de radicali, prevenind apariția cataractei și a degenerescenței maculare, care apare odată cu vârsta.
Fac pielea catifelată. După cum am menționat, piersicile sunt bogate în vitaminele A și C, care sunt foarte importante pentru aspectul pielii. Vitamina A hrănește pielea, făcând-o catifelată, moale și suplă, iar vitamina C este un antioxidant puternic, datorită căruia pielea este protejată de efectul dăunător al radicalilor liberi. Pe lângă savurarea piersicilor, îți poți face măști hrănitoare, care te vor ajuta să estompezi ridurile și să scapi de cearcăne.
Pentru o siluetă de revistă. Un fruct de dimensiuni medii conține doar 68 de calorii. Chiar dacă sunt bogate în zahăr, acesta este natural și nu dăunează sănătății. Dacă țineți regim ca să scăpați de kilogramele în plus, piersicile vă pot fi de ajutor, pentru că sunt și destul de sățioase.
Previn cancerul. Pentru că sunt bogate în antioxidanți, piersicile, ca și multe alte fructe și legume, neutralizează efectele radicalilor liberi, prevenind astfel dezvoltarea cancerului. Cercetările au demonstrat efectele benefice ale piersicilor în special în prevenirea cancerului de colon și plămâni.
Mențin inima sănătoasă. Pe lângă beneficiile aduse de antioxidanți, piersicile conțin compuși bio-activi, care ajută în lupta cu sindromul metabolic, o combinație de factori de risc ce provoacă obezitate și probleme de inimă. Datorită nutritivilor din aceste fructe este scăzut nivelul colesterolului rău și este accelerată circulația sângelui. Consumul de piersici contribuie și la prevenirea apariției diabetului.
Bune pentru digestie. Consumul de piersici ajută la eliminarea toxinelor din colon, rinichi, stomac și ficat, datorită conținutului ridicat de fibre și potasiu. Aceste fructe contribuie la o digestie bună, sunt ușoare și nu cauzează disconfort gastric.
Sursa: top10homeremedies.com