Tuturor ni se întâmplă să ne trezim neașteptat și inexplicabil în toiul nopții. Nu e ceva ieșit din comun care să ne îngrijoreze. Totuși, atunci când ceasul arată nopți la rând aceeași oră ar trebui să ne putem niște întrebări. Este posibil ca organismul nostru să vrea să ne transmită un mesaj. Nu este un secret că avem nevoie de un somn odihnitor pentru a rămâne sănătoși, iar trezitul regulat pe timp de noapte ne obosește și ne strică regimul zilnic.
Există o teorie a oamenilor de știință potrivit căreia în funcție de ora la care te trezești în fiecare noapte, poți afla ce probleme de sănătate ai. În timpul somnului, organismul nostru trece prin diverse etape de activitate: sunt reparate țesuturile, se reglează hormonii, sunt eliminate toxinele. Practic, organismul se pregătește pentru a doua zi. Teoria își are rădăcinile încă în medicina chinezească și în practica Feng Shui. Potrivit acesteia, anumite ore ale zilei și ale nopții pot fi legate de activitatea unei anumite părți a corpului.
Intervalul orelor 21-23: Glanda tiroidă
Dacă vă treziți brusc mai multe nopți consecutiv în acest interval, ați putea avea probleme cu glanda tiroidă. În prima etapă a somnului este echilibrat sistemul endocrin. De asemenea, dacă nu puteți adormi devreme, acesta la fel poate fi un semnal. Glandele adrenale sunt responsabile de hormonul care joacă un rol important în situațiile de urgență. Dacă nu există o balanță în eliberarea acestuia, atunci ați putea avea probleme cu relaxarea înainte de somn și de asta nu adormiți mai devreme.
Intervalul orelor 23-01: Vezica biliară
Vezica biliară este foarte importantă pentru buna funcționare a ficatului, asigurând tranziția sucului biliar și contribuind la digestia grăsimilor. Dacă vă treziți între ora 23 și unu noaptea, atunci ar fi bine să verificați dacă acest organ funcționează normal.
Intervalul orelor 01-03: Ficatul
Între orele unu și trei noaptea, organismul este în proces de curățare, eliminând toxinele din sânge și țesuturi. Ficatul este organul care se ocupă de detoxificare, deci trezirea în acest interval vă poate semnala o afecțiune în zona lui. Pentru a nu suprasolicita ficatul, aveți mare grijă la consumul de alcool și cafea.
Intervalul orelor 03-05: Plămâni
În acest interval, sângele este pompat spre mușchi, iar celulele primesc oxigenul atât de vital pentru a furniza prin oxidare energia necesară lor. Acest proces este foarte important pentru o stare normală a doua zi.
Intervalul orelor 05-07: Intestinul gros
La fel ca ficatul, intestinul gros este foarte important pentru curățarea organismului. Acesta este punctul terminus pentru deșeurile eliminate. Dacă vă treziți în acest interval și, în special, dacă aveți nevoie să mergeți la toaletă, atunci ați putea avea probleme cu intestinul gros.
Intervalul orelor 07-11: Stomacul și splina
Deja nu mai e vorba despre somn, însă ar trebui să atrageți atenția la starea pe care o aveți în diferite intervale ale zilei. Dacă vă simțiți brusc sleit de puteri sau observați un anume disconfort în acest interval, ar putea fi vorba despre probleme de sănătate legate de stomac sau splină. Acesta este un argument în plus în favoarea unui mic dejun sănătos și hrănitor.
Intervalul orelor 11-15: Inima și intestinul subțire
Orele amiezii sunt dedicate inimii și intestinului subțire. Dacă simțiți în fiecare zi, în acest interval, același disconfort, atunci ar fi bine să vă verificați sistemul cardiovascular, dar și tractul intestinal.
Intervalul orelor 15-19: Vezica urinară și rinichii
După-amiaza și seara sunt perioadele de încheiere a zilei. Dacă vă simțiți exagerat de obosit și stors de orice dorință, atunci atrageți mai mare atenție la lichidele pe care le consumați.
Indiferent de observațiile pe care le faceți asupra organismului în timpul zilei sau nopții, trebuie să consultați un medic atunci când simțiți că ceva nu este în regulă cu sănătatea dumneavoastră.
sursa: aol.com