Înghețata este desertul preferat încă din copilărie, iar când suntem adulți nu mai trebuie să cerem nimănui permisiunea ca să îl savurăm. Gândul că acesta nu face bine siluetei ne lasă, pentru câteva momente, un gust amar. Bătălia împotriva kilogramelor în plus și voința sau refuzul de a mânca o înghețată delicioasă, în special când e cald, este una dură. Vestea bună e că sunt mai multe tipuri de înghețată, care nu îngrașă, mai ales dacă știți cum să o preparați. Așa că, vă prezentăm câteva rețete, ca să vă pregătiți acest desert răcoritor acasă, fără să vă faceți griji că vă veți îngrășa.
- – 1 pahar de coacăză neagră
- – 30 g de proteină din zer cu aromă de vanilie
- – 3 linguri de lapte
- – miere sau oricare alt îndulcitor după gust
Amestecați toate ingredientele, în afară de lapte, cu ajutorul unui blender, până obțineți o masă omogenă. Apoi, treptat, adăugați laptele, până veți obține consistența asemănătoare smântânii. Amestecul obținut îl puneți în formele speciale și îl lăsați la congelator.
- 1 kiwi
- 3 căpșune
- 1 piersică
- 2 pahare de ceai verde
- îndulcitor (miere, sirop de arțar) după gust
Fructele trebuie tăiate în bucăți și aranjate în formele pentru înghețată. Apoi, pregătiți ceaiul verde, adăugați îndulcitorul și lăsați să se răcească. Turnați ceaiul în forme, deasupra fructelor și lăsați în congelator pentru câteva ore. Înainte de a consuma, băgați formele cu înghețată pentru câteva secunde în apă fierbinte.
- – 300 g de zmeură
- – 1 pahar de iaurt
- – îndulcitor după gust
Spălați și uscați zmeura, apoi puneți-o în blender. Adaugă îndulcitorul și amestecă până obțineți o masă omogenă. Apoi, puneți iaurtul și mai amestecați puțin cu blenderul. Puneți masa obținută în vase potrivite (de exemplu pahare de plastic) și băgați-le în congelator. În fiecare oră, scoateți și amestecați puțin în înghețată. Când masa este suficient de întărită puteți pune și bețișoare pentru înghețată, ca în final să o puteți scoate din pahar.
- – 2 mere
- – un sfert de lămâie
- – 1 linguriță de miere
- – un vârf de linguriță de scorțișoară
Merele trebuie curățate de coajă și semințe, tăiate felii și fierte până devin moi. Apoi, lăsați să se răcească și puneți-le în blender pentru a obține o masă omogenă. Separat, amestecați mierea, sucul de lămâie și scorțișoara. Puneți amestecul peste mere. Masa obținută turnați-o în forme și lăsați-o în congelator pentru o oră.
- – 2 banane
- – 100 ml de iaurt
- – îndulcitor
- – scorțișoară
Tăiați bananele felii și puneți-le în congelator pentru 1-1,5 ore. Apoi, puneți bananele împreună cu celelalte ingrediente în blender și amestecați până masa se va omogeniza. Turnați-o în forme și lăsați-o în congelator pentru câteva ore.
Sursa: adme.ru