21 May 2024
mun. Chișinău

Lenjeria sexy te poate face infertilă sau sterilă

Tipuri de lenjerie

Frumusețea cere sacrificii. Întrebarea este: Cat de mult? Din garderoba multor femei nu lipsește lenjeria intimă de tip string, tanga și cea din dantelă. Aceasta este invizibilă și sexy, nu lasă pliuri inestetice pe sub hainele mulate, dar este foarte periculoasă pentru sănătate. Medicii avertizează că fetele sau femeile care poartă chiloți de tip tanga sau string pot ajunge infertile sau chiar sterile. Și asta din cauza afecțiunilor vaginale netratate la timp, provocate de acest tip de lenjerie.  

 Ghennadi Andrușceac
Foto: Ghennadi Andrușceac

Ginecologul de la Institutul de Medicină Urgentă, Ghennadi Andrușceac, a menționat pentru emedicina.md că: ”Lenjeria intimă de tip tanga sau string, de obicei, este confecționată din fibre artificiale, sintetice, fapt ce sporește cantitatea secrețiilor vaginale. Într-un mediu umed, bacteriile se dezvoltă rapid, mai ales dacă femeia suferă de vreo afecțiune vaginală sau nu respectă igiena intimă. Mai mult, lenjeria sintetică nu-i permite pielii să respire și provoacă alergii, transpirație, mediu favorabil pentru dezvoltarea pruritului (mâncărimi în zona afectată, eritem (roșeață) ș.a.”.

Medicul a mai explicat faptul că cel mai des întâlnită este Escherichia Coli (E. Coli), o bacterie care există la nivelul colonului și vaginului. Sunt mai multe tipuri de E. Coli, dar unele dintre ele pot cauza afecțiuni severe. Printre infecții se numără și stafilococii, klebsiella etc. ”Acestea sunt niște boli, care, netratate la timp, pot provoca infectarea trompelor uterine, uterului și extirparea acestora, fapt ce duce la sterilitate.

Totodată, șnurulețul dintre fese ajută microbii să migreze dinspre anus, către vagin, fapt ce pot provoca infecții vaginale grave. În context, ginecologul Ghennadi Andrușceac a explicat cum trebuie spălată zona intimă. Astfel, organele genitale se spală cu apă caldă dinspre pubis către anus şi nu invers. Şi asta pentru a nu infecta vaginul cu microbi de la orificiul terminal al intestinului gros.

Chiloții tanga și string mai pot traumatiza hemoroizii externi, dacă sunt.

Difference-string-tanga-arriereGinecologul le recomandă doamnelor să folosească atât chiloții de tip tanga, cât și string ocazional, pentru câteva ore, la o ținută deosebită sau pentru a-i impresiona pe parteneri. Zi de zi, femeile trebuie să poarte însă lenjerie din bumbac, care este cea mai sănătoasă.

Nici pe plajă nu este indicat să purtăm acest tip de lenjerie, deoarece reține umezeala și flora bacteriană se dezvoltă. ”Le sfătuiesc pe doamne și domnișoare să consulte mai des ginecologul și aibă, în primul rând, grijă de sănătate și apoi să țină cont de tendințele modei”, a subliniat ginecologul Ghennadi Andrușceac.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *