22 June 2024
mun. Chișinău

Alți tripleţi s-au născut la IMC

TripletiTrei frați, dintre care doi băieței și o fetiță au venit pe lume la Institutul Mamei și Copilului (IMC) din Capitală în data de 20 august. Părinții tripleţilor sunt Irina și Sergiu Oprea, locuitori ai orașului Bălți. Informația a fost oferită pentru emedicina.md de către purtătoarea de cuvânt a IMC, Maria Cladco.

Cei trei micuți sunt Sergiu, Victor și Sofia și au venit pe lume la diferență de două minute și un minut, mai exact la ora 12:20, 12:22 și 12:23. Băiețeii au o greutate de 2,5 și, respectiv, 2,2 kilograme, iar fetița cântărește 2,3 kilograme.

Mama micuţilor, în vârstă de 33 de ani, este nespus de fericită că a adus pe lume trei copii sănătoși și  minunați. Femeia le este recunoscătoare medicilor Sergiu Gladun, Marcel Bejan și Adrian Harea, care au monitorizat sarcina și au asistat la naștere.

tripleti 3Iar fericitul tătic, Sergiu Oprea are 36 de ani și a menționat că cei trei copiii sunt un dar de la Dumnezeu inclusiv pentru mama sa, bunica micuților, care, în tinerețe, a pierdut o sarcină cu gemeni. Cuplul mai are o fetiță în vârstă de 12 ani.

Potrivit medicilor, sarcina și nașterea, care a fost prin cezariană, au decurs fără probleme. Cu toate acestea, cei trei copii vor mai rămâne internați în Secția de Reanimare nou-născuți a IMC pentru o săptămână.

De la începutul anului, la Institutul Mamei și Copilului au fost înregistrate șase nașteri cu tripleţi și 107 cu gemeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *