23 July 2024
mun. Chișinău

Angajații din sistemul sanitar își vor primi leafa conform noului regulament de salarizare, în august

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a început procesul de semnare a acordurilor adiționale cu instituțiile medico-sanitare, privind alocarea banilor pentru servicii medicale, inclusiv pentru lefurile majorate, conform noului Regulament de salarizare. Acestea vor fi acordate angajaților în august, pentru luna iulie.

Reprezentanții Serviciului de informare și comunicare cu mass-media al CNAM au declarat, pentru emedicina.md, că procesul de semnare a acestor acorduri decurge în termenii stabiliți de Legea fondurilor AOAM pentru 2016.

La începutul lui august, CNAM urmează să transfere instituțiilor medicale un avans de până la 80 la sută. Acesta va fi calculat în baza acordurilor adiționale, semnate cu instituțiile medico-sanitare, fapt ce va permite implementarea noului regulament de salarizare.

Potrivit ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, în prezent, are loc instruirea contabililor și a tuturor angajaților din instituțiile medico-sanitare, care efectuează activități economice, în vederea calculării salariilor conform noii metodologii.

Noul regulament de salarizare a medicilor a fost aprobat de Guvern în data de 29 iunie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *