21 May 2024
mun. Chișinău

ANSA a început controale sporite privind calitatea alimentelor

Foto: Nadejda Roşcovanu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a pornit în data de 26 iunie controale în magazinele alimentare din țară, în unitățile de alimentație publică, tabere pentru copii și alte locuri de agrement, pentru a verifica minuțios calitatea produselor alimentare. Conducerea instituției a luat această decizie, după ce premierul Pavel Filip a făcut o solicitare în acest sens.   

Specialiștii ANSA vor verifica, în mod special, dacă legislația în domeniul siguranței  alimentelor este sau nu respectată.

Rezultatele controalelor efectuate vor fi reflectate în acte de control, procese-verbale de contravenție și alte acte, în funcție de situație.

Totodată, șefii subdiviziunilor ANSA sunt obligați să prezinte săptămânal note informative, care vor fi publicate și pe site-ului ANSA: ansa@gov.md.

Totodată, ANSA a anunțat că a expediat o scrisoare în adresa Mitropoliei Moldovei, prin care solicită ca în biserici să fie asigurate condiții de păstrare și preparare a bucatelor. Demersul vine după ce, anul trecut, în satul Tocuz, raionul Căuşeni, mai mulți oameni care au participat la o masă de pomenire s-au ales cu toxiinfecție alimentară.

Reamintim faptul că prim-ministrul a dispus începerea controalelor, ca urmare a mai multor plângeri din partea cetățenilor privind calitatea proastă a alimentelor sau cu termenul de valabilitate expirat puse în vânzare.

Solicitarea lui Pavel Filip vine și după incidentul din Capitală în care a fost implicată fotoreportera ziarului „Jurnal de Chișinău”, Nadejda Roşcovanu. Tânăra a fost îmbrâncită și lovită de proprietarul unui magazin din sectorul Ciocana al Capitalei și de o vânzătoare, după ce a fotografiat o chiflă cu termenul de valabilitate expirat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *