21 April 2024
mun. Chișinău

Carbogazoase, dulciuri și produse fast-food, vândute ilegal într-un liceu privat din Capitală

Legea-i lege, dar nu pentru toți. Mai multe produse alimentare interzise elevilor erau vândute în incinta liceului privat „Litterarum” din Capitală. Neregulile au fost depistate de către specialiștii Centrului municipal de Sănătate Publică, în urma unor plângeri venite din partea părinților.

Astfel, controlul inopinat a demonstrat că în incinta școlii se vindeau napolitane, biscuiți cu cremă, sticks-uri, biscuiți sărați, covrigi sărați, cu margarină și ulei de palmier, cappuccino și apă potabilă carbogazoasă.

Aceste produse sunt interzise în alimentația elevilor în baza mai multor ordine emise de Ministerul Sănătății în 2012 și, respectiv, 2016. Este vorba despre ordinul care reglementează regimul alimentar sănătos și activitatea fizică adecvată în instituțiile de învățământ din Republica Moldova și altul – cu privire la produsele alimentare nerecomandate preșcolarilor și elevilor.

În urma controlului, specialiștii CSP Chișinău au emis un ordin de interzicere a vânzării respectivelor produse și o prescripție sanitară cu termen de executare restrâns. De asemenea, pe numele directorului a fost întocmit un proces verbal de contravenție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *