17 June 2024
mun. Chișinău

Ce să mănânci ca să nu te îmbeți și să scapi ușor de mahmureală

Sărbătorile sunt, fără îndoială, cel mai bun prilej de distracție. Și ca să fim sinceri până la urmă, niciun chef nu trece fără băuturi alcoolice. Iar ca să scăpăm de intoxicații și, evident, de mahmureală, nutriționiștii ne recomandă să aplicăm mai multe trucuri. 

Prima regulă general valabilă ar fi să nu bem mult sau să nu bem deloc. Iar cum cei mai mulți încalcă această regulă este foarte important să știm ce să mâncăm și cât să mâncăm atunci când avem de gând să consumăm alcool. Nutriționiștii americani, citații de The Huffington Post, ne recomandă o serie de alimente, care ne vor scăpa de senzația de mahmureală de a doua zi.

Șnițel de pui sau piept de pui la grătar. Ambele feluri se prepară ușor și mai sunt și sănătoase. Putem să le combinăm cu pâine prăjită cu unt.

Supa cremă de chili este și ea o opțiune bună. Important este ca supa să conțină cașcaval, verdeață, lămâie și câteva bucăți grase de slănină. Cu același succes putem înlocui supa chili cu ciorba rusească „Soleanca”, care ar putea fi mâncată eventual și a doua zi, fiind numai bună și pentru tratarea mahmurelii.

Cartofii sunt și ei un pansament gastric destul de bun. Pot fi gătite mai multe feluri de mâncare pentru orice gust. Începem de la piureul cu sos. Este gustos, se prepară repede, e consistent și conține lapte și unt – adică perfect pentru a te simți bine după beție. Chifteluțele din cartofi. Merg cu puțin mujdei și câteva felii de caș afumat. Nu putem uita nici de clasicii cartofi prăjiți. Pot fi asortați cu brânză de oi sau vaci sau șuncă de porc. Și cartofii copți ar merge foarte bine înainte de o băută. Nu uita să-i mănânci cu unt sau smântână.

Legumele la grătar cu brânză sunt și ele potrivite înainte de a începe cheful. Nu la fel de sănătoase sunt sandvișurile cu brânză și bacon prăjit, jumările cu ochiuri sau o omletă cu brânză multă, șuncă și cartofi mărunțiți. Or fi nesănătoase bucatele, dar sunt destul de eficiente. Până la urmă nici beția nu este sănătoasă.

La desert cele mai potrivite ar fi clătitele, asezonate cu dulceață și nuci, pentru care organismul îți va fi foarte recunoscător a doua zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *