14 July 2024
mun. Chișinău

Elevi intoxicați cu clei la un liceu din Capitală

Zece elevi din clasa a patra s-au intoxicat cu clei în timpul lecției de educație tehnologică. Incidentul a avut loc astăzi la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Capitală. Copii au fost transportați la Institutul Mamei și Copilului pentru investigații. Informația a fost confirmată pentru emedicina.md de către medicii din cadrul instituției medicale.

Copiii au vârste cuprinse între 10 și 11 ani. Elevii au început să se simtă rău, după ce unul dintre ei a deschis un tub cu clei toxic.

Copii aveau stări de amețeală și dureri de cap. Starea lor nu este gravă. Nu necesită tratament. Facem însă toate investigațiile necesare pentru a exclude orice risc pentru sănătate și viață. Peste câteva ore vor fi externați”, a declarat pentru emedicina.md Victor Șcarevnea, șeful departamentului Primiri Urgențe din cadrul Institutului Mamei și Copilului.

Cleiul care a provocat intoxicația copiilor era destinat pentru lucrări de reparație, dar nu pentru activități școlare.

„Nu știm de ce elevul a adus la ore acest clei. Urmează să clarificăm această situație. Noi am dezinfectat și am aerisit sala de studii, unde a avut loc incidentul„ a precizat pentru emedicina.md directorul liceului,  Maia Dobzeu.

Centrul Municipal de Sănătate Publică investighează cazul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *