17 June 2024
mun. Chișinău

Elevii ar putea învăța să acorde primul ajutor nu doar din manual, ci și prin exerciții practice

Profesorii de Educație Civică din școlile din țară ar putea fi instruiți gratuit, până la finele acestui an de studiu, pentru a-i învăța pe elevi cum să acorde primul ajutor în caz de situații de urgență. Instruirea va fi efectuată de reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, care are capacitatea de a pregăti 30 de persoane simultan. Durata cursului ar putea fi de opt ore pe zi.

docPropunerea a fost făcută de ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, către colega sa de Guvern, ministrul Educației, Corina Fusu, printr-o scrisoare. Asta după ce ministerul Sănătății a analizat conținutul manualelor de Educație Civică de clasa a IX-a și a constat că acestea trebuie actualizate, iar conținutul – îmbunătățit.

Mai mult, ministerul Sănătății consideră că elevii trebuie să fie învățați cum să acorde primul ajutor nu doar din manuale, ci și prin exerciții practice, cu utilizarea materialelor didactice moderne, inclusiv video.

Solicitarea Ministerului Sănătății vine în contextul Zilei Europene a Resuscitării, marcată în data de 16 octombrie. Atunci, aproximativ 500 de cetățeni au fost informați și instruiți cum să acorde primul ajutor persoanelor care se află în stare de urgență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *