22 June 2024
mun. Chișinău

IMC vine cu precizări: Instituția are peliculă radiologică

Institutul Mamei și Copilului vine cu lămuriri, după ce o mamă s-a plâns pe pagina de socializare a Curaj TV că la această instituție s-a terminat pelicula pentru aparatele radiologice. În consecință, angajații îi pun pe pacienți să fotografieze rezultatele investigației cu telefonul, după care îi trimit la specialist pentru consultație. Astfel, IMC susține că instituția are peliculă radiologică și își prezintă scuze de la pacientă. Cât despre tehnicianul radiolog care a indus în eroare bolnavul, a fost sancționat.

De asemenea, IMC precizează că, în primul trimestru al anului 2017, pacienții care vor efectua investigații imagistice vor fi asigurați cu tot ce au nevoie. Licitația privind procurarea tuturor materialelor necesare a fost efectuată deja.

În ceea ce privește rezultatele investigațiilor radiologice efectuate în cadrul IMC, acestea se eliberează pacienților numai după ce sunt interpretate de specialistul radiolog.

După ora 17:00, când încep gărzile, rezultatele investigațiilor sunt eliberate timp de 12 ore. Conform prevederilor regulamentelor în vigoare, eliberarea acestora trebuie efectuată în cel mult 72 de ore. Cazurile grave sunt aduse la cunoștința medicului de gardă în 15 minute.

Conform catalogului prestărilor serviciilor medicale, radiografiile digitale efectuate sunt cu film radiologic digital și fără film radiologic digital.

Imaginea radiologică este eliberată pe suport de film radiologic, CD și pe intranet -rețeaua internă a instituției.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *