21 April 2024
mun. Chișinău

Intrarea principală în Institutul Mamei și Copilului a fost renovată

Încă o surpriză pentru mame și angajații Institutului Mamei și Copilului (IMC). Intrarea principală a maternității a fost renovată. Aceasta este o nouă lucrare încheiată cu succes, efectuată în cadrul campaniei ”Renaște Moldova”, lansată acum doi ani de Fundația ”Edelweiss”.

Inaugurarea holului modernizat a avut loc în prezența fondatorului ”Edelweiss”, Vlad Plahotniuc, și ambasadorului României în Republica Moldova, Marius Lazurca.

Vlad_Plahotniuc
Foto: Vlad Plahotniuc

Potrivit lui Vlad Plahotniuc: ”Modernizarea Maternității Mamei și Copilului este un proiect ambițios, menit să demonstreze cum trebuie să arate o instituție de nivel european în țara noastră și cum vrem să schimbăm Moldova. Dacă am reușit să implementăm acest proiect, vom avea succes în mai multe”.

La rândul său, ambasadorul României Marius Lazurca a declarat că: “Sunt bucuros pentru că se vede ce efecte pozitive a avut efortul nostru comun, al Fundației ”Edelweiss” și al Guvernului României. Campania ”Renaște Moldova” a pornit în urma efortului unei persoane, la care s-au alăturat mii de oameni, unii mai înstăriți, alții mai nevoiași. Este un exemplu fericit, care trebuie să continue. Binele nu are culoare politică”.

Gladun
Foto: Sergiu Gladun

Totodată, directorul Institutului Mamei și Copilului, Sergiu Gladun, a ținut să le mulțumească tuturor celor prezenți, pentru că nu au rămas indiferenți și au contribuit la renovarea maternității, unde se nasc anual peste 6000 de copii.

Ideea lansării campaniei ”Renaște Moldova” pentru modernizarea maternității îi aparține lui Vlad Plahotniuc și a fost pusă în practică prin intermediul Fundației sale de caritate, ”Edelweiss”.

Parteneriatul de colaborare pentru modernizarea maternității din Chișinău a fost semnat între Fundația pentru dezvoltarea Republicii Moldova ”Edelweiss” și Institutul Mamei și Copilului, în aprilie 2014.

big-ialoveni-prima-destinatie-a-cabinetului-pediatric-mobil-renastePână acum, în cadrul campaniei ”Renaște Moldova”, cu sprijinul mai multor donatori, în special al Guvernului României, au fost renovate camerele de joacă pentru copii. De asemenea, a fost complet reparată și modernizată Secția de Internare a maternității și o sală de nașteri.

A mai fost deschisă o nouă aripă a maternității, unde mamele și nou-născuții se pot întrema în saloane moderne. Totodată, a fost amenajat un spațiu în care reprezentanții Biroului Stării Civile eliberează certificatele de naștere ale bebelușilor. A mai fost construită o rampă de acces în maternitate pentru persoanele cu dizabilități și a fost amenajat un mini-parc, cu felinare și arbori decorativi.

În prezent, lucrările de renovare continuă atât în maternitate, cât și în Clinica de Pediatrie și Departamentul Chirurgie Pediatrică.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *