14 July 2024
mun. Chișinău

Lampa Zoom, tehnologie eficientă de înălbire a dinților (P)

Tot mai mulți moldoveni apelează la o metodă de albire a dinților într-un mod profesionist, care oferă rezultate spectaculoase într-un timp relativ scurt. Este vorba despre Lampa Zoom. Cei mai mulți clienți ai clinicilor care apelează la acest tratament de înălbire dentară sunt tinerii care activează în domeniul serviciilor publice, constată medicii stomatologi.

Metoda constă în utilizarea Lămpii Zoom, o lampă profesională concepută pentru înălbirea dinților decolorați. Sursa de lumină pe care o emite activează gelul de înălbire, plasat pe suprafața danturii înainte de a începe procedura. Gelul conține peroxid de hidrogen, care se descompune în timpul tratamentului, sub influența luminii. Mai exact, substanța emană oxigen care pătrunde prin smalț, albind uniform dintele.

Lampa Zoom este un led care are o putere de 100 de ori mai mare decât oricare altă lampă. Datorită acestui fapt, gelul aplicat pe dinți acționează mai profund și mai rapid. Efectul depinde însă mult de culoarea naturală a smalțului. Căcioamenii moștenesc genetic culoarea dinților. Mai mult, în decursul anilor, nuanța danturii este afectată de consumul exagerat de cafea sau fumat”, a explicat pentru emedicina.md stomatologul Viorica Guțan.

Procedurile tradiționale de înălbire a dinților se efectuează în decurs de mai multe zile. Și asta deoarece procesul constă în schimbarea culorii până la opt nuanțe.Tehnologia Zoom este cea mai eficientă, deoarece efectul dorit este vizibil imediat.

Foto: Viorica Guțan

Tehnologia Zoom albește eficient și oferă protecție gingiilor. Un alt avantaj este lipsa sensibilității dentare. În plus, efectul tratamentului durează șase ani. Este important ca, în decurs de 48 de ore, după efectuarea procedurii, să nu se consume alimente care conțin coloranți puternici, cum ar fi cafeaua, ceaiul negru, ciocolata sau sfecla roșie. Contraindicat este și fumatul”, a precizat Viorica Guțan.

Înainte de a aplica tratamentul de înălbire cu Lampa Zoom, medicul dentist va efectua igienizarea danturii. Procedura este necesară și nu trebuie ignorată, atenționează Viorica Guțan.

Tehnologia Zoom a apărut la noi în țară acum câțiva ani. În prezent, procedura este solicitată de mulți oameni. Cel mai frecvent, la acest tratament recurg femeile. Le recomand tuturor metoda de înălbire dentară Zoom. Pentru că un zâmbet frumos, este întotdeauna un zâmbet sănătos”, a menționat stomatologul.

Procedura poate fi efectuată inclusiv la clinica privată „DentPark” din Chișinău. Prețul unei proceduri ajunge până la 250 de euro.

Pentru a păstra culoarea albă a danturii este recomandată igienizarea dinților după fiecare masă, folosirea aței dentare și a apei de gură. De asemenea, consumul zilnic de mere, țelină și morcovi ajută la albirea dinților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *