14 April 2024
mun. Chișinău

Medicii din Capitală susțin noul mecanism de salarizare a doctorilor

Trebuie să găsim de urgență soluții pentru a opri exodul medicilor.” La această concluzie au ajuns conducătorii instituțiilor medicale, subordonate Primăriei Capitalei, care susțin proiectul noului sistem de salarizare pentru angajații din domeniul sănătății, document care prevede o creștere a lefurilor pentru tinerii specialiști de până la 50 la sută.

În cadrul unei ședințe, organizată ieri la Direcția Sănătate a Primăriei, reprezentanții spitalelor municipale au precizat că problema lipsei doctorilor tineri și a celor cu experiență se agravează în fiecare an, iar pentru a opri plecarea în masă a angajaților din medicină trebuie de urgență să fie revizuit regulamentul de salarizare a personalului medical.

mihai moldovan
Foto: Mihai Moldovanu

Proiectul noului sistem de salarizare a fost discutat în cadrul colectivelor spitalelor municipale. În mare parte, susținem documentul și suntem gata să venim cu idei pentru îmbunătățirea proiectului. De exemplu, salariile celorlalți angajații din spitale, care nu sunt medici, ar putea fi calculate conform unor prevederi diferite de cele stabilite pentru doctori. Oricum, un lucru este important, trebuie să majorăm salariile tinerilor specialiști, pentru că și în Capitală ne confruntăm cu o lipsă de cadre medicale“, a declarat șeful Direcției Sănătate a Primăriei Capitalei, Mihai Moldovanu.

La începutul săptămânii, inițiativa Ministerului Sănătății de majorare a salariilor medicilor a fost examinată și de colectivul Spitalului Clinic Republican. Reprezentanții SCR au susținut, în unanimitate, documentul și le-au recomandat tuturor colegilor din instituțiile medicale din țară să facă același lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *