23 July 2024
mun. Chișinău

Mireasa și 20 de nuntași au ajuns la spital după petrecere

Mireasa și 20 de nuntași, inclusiv doi copii, au ajuns la spital cu intoxicații, după ce au chefuit într-un local de lângă orașul Cricova, municipiul Chișinău. Nunta a avut loc vineri, iar primele adresări la medic au fost înregistrate sâmbătă seara și duminică dimineața.

Ajunși la unitățile primiri de urgențe, oamenii au acuzat stări de greață, dureri de cap și diaree.

Potrivit șefei Centrului de Sănătate Publică din Chișinău, Luminița Suveică, starea pacienților este de gravitate medie și se ameliorează. „Nuntașii s-au adresat medicilor la o zi după nuntă, atunci când au ajuns în localitățile lor. 12 persoane, inclusiv doi copii, sunt internați în Chișinău, opt la Strășeni, unul la Soroca, iar patru oameni sunt supravegheați la domiciliu. Un grup de lucru s-a deplasat la sediul restaurantului de unde au fost prelevate probe de carne, brânzeturi și legume pentru investigații. În local au fost depistate mai multe nereguli. De exemplu, masa unde erau preparate bucatele nu a fost dezinfectată. Nu cunoaștem exact cauzele intoxicației, nu excludem că este vorba de salmonelă. Totodată, cunoaștem că după nunți, petrecăreții obișnuiesc să ia mâncarea acasă în pachete, care pe timp de caniculă se strică foarte repede”, a declarat Luminița Suveică pentru emedicina.md.

Iar medicul Paulina Jâmbei de la Spitalul „Toma Ciorbă” susține că cei 12 pacienți internați la această instituție, în momentul adresării, acuzau febră, cefalee și dureri abdominale. Potrivit specialistului, pacienții au gustat din toate bucatele și susține că este greu să presupui cauza intoxicației.

Activitatea restaurantului a fost suspendată pe perioada investigațiilor de laborator, iar proprietarii acestuia urmează să fie amendați. Localul este amplasat la sensul giratoriu de pe traseul Chișinău-Bălți, lângă orașul Cricova.

Cea mai recentă intoxicație în masă a avut loc în data de 4 august într-o tabără din Ștefan Vodă. Atunci, 27 de copii, inclusiv un adult și 10 minori din România, au ajuns la spital, după ce au luat masa la cantină.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *