14 July 2024
mun. Chișinău

Neglijența și ignoranța unei mame au băgat un copil de doi ani în mormânt


Neatenția părinților face noi victime. O fetiță de numai doi ani din Soroca a murit din cauza rănilor provocate de arsuri, după ce a căzut peste un vas cu apă clocotită. Micuța s-a ales cu arsuri de gradul trei, pe jumătate din suprafața corpului. În loc să cheme ambulanța, mama copilului a hotărât să o trateze acasă.

Mai mult, femeia i-a ascuns soțului ei accidentul și i-a spus că fetița a făcut alergie. Agonia copilului a durat mai bine de 12 ore. Abia când a văzut că starea ei de sănătate se înrăutățește, mama copilului a decis să solicite ajutorul medicilor. Doar că era deja prea târziu. Fetița a murit pe patul de spital, la 15 minute după internare.

img_1961661_thumbs_360x220_2992201Inspectoratul de Poliție Soroca a deschis un dosar penal în acest caz, iar femeia în vârstă de 22 de ani este cercetată acum pentru omor din imprudență și riscă până la trei ani de închisoare. Cei doi soți mai au acasă doi copii.

În ultima vreme, cazurile în care copii devin victime ale lipsei vigilenței părinților devin tot mai dese. Acum trei zile, un copil de trei ani și jumătate din satul Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei, a fost internat în stare gravă, după ce s-ar fi intoxicat cu fosfor. De asemenea, alți doi copii, de opt și, respectiv, șase ani din Capitală au ajuns la spital, după ce s-ar fi intoxicat cu substanțe etnobotanice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *