21 May 2024
mun. Chișinău

Nu îți mai trosni degetele! La ce poate duce acest obicei

Mulți oameni au deprinderea de a-și trosni degetele. Deși cercetătorii au demonstrat că acest obicei nu are legătură cu apariția artritei, ar fi bine să renunți la acest tic.

watermarked-sirbuphoto.com-02024-1

Potrivit clicksanatate.ro, care citează un studiu publicat în „The Journal of the American Board of Family Medicine“, s-a demonstrat că acest obicei poate duce, în timp, la apariția umflăturilor și la reducerea forței de prindere a mâinilor. Literatura medicală descrie, de asemenea, diferite leziuni care au rezultat din trosnirea degetelor – suprasolicitarea ligamentelor din degete, degete dislocate, precum și o ruptură parțială a ligamentului în degetul mare.

Ce efecte psihologice are acest obicei

Se pune problema de ce oamenii au acest obicei. Se pare că acesta oferă un fel de „eliberare terapeutică“ și oamenii o fac ca pe o tehnică de gestionare a stresului. Cu toate acestea, obiceiul seamănă mai mult cu un tic nervos și a fost legat de roaderea unghiilor. Dacă ești prea stresat, încearcă unele soluții naturale pentru a-ți schimba starea de spirit, dar nu iți mai trosni degetele.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *