22 June 2024
mun. Chișinău

O șansă la viață pentru Laura

Laura Manolache, un bebeluș de doar șase luni luptă în fiecare zi să trăiască. Fetița a fost diagnosticată, acum două săptămâni, cu o tumoare cerebrală gravă, iar viața ei atârnă de un fir de ață. Părinții trăiesc momente de calvar. Zilnic, micuța face convulsii.

watermarked-13Din păcate, boala Laurei nu poate fi tratată în țara noastră. Tumoarea poate fi extirpată prin intermediul unor proceduri medicale, care se fac doar peste hotare. Tratamentul este însă costisitor, de câteva zeci de mii de euro.

Am consultat medici de la o clinică din Italia. O singură terapie costă între 10 și 15 mii de euro. Ar putea fi necesare mai multe proceduri. Dar, pentru început, trebuie să facem tot posibilul ca fetița noastră să înceapă tratamentul”, spune Svetlana Manolachi, mama Laurei.

watermarked-14Costurile sunt enorme pentru familia Laurei, care are un venit lunar de doar 2000 de lei. Părinții bebelușului nu au de unde împrumuta bani și nici nu pot să ia vreun credit. „Când ne-au comunicat diagnosticul nu ne-am putut reveni câteva zile. Numai Dumnezeu și oamenii de bună credință ne pot ajuta și ne pot salva fetița”, povestește cu disperare mama bebelușului.

Dar din dar se face rai. Așa că fiecare dintre noi putem ajuta familia pusă la grea încercare, contribuind cu atât cât ne lasă inima sau ne permite buzunarul. Laura ar putea crește mare și să se joace cu surioara ei dacă fiecare dintre noi ar dona în contul următor:

Titular cont: AO “Centrul pentru Investigaţii Juridice şi Apărarea Drepturilor Omului”

Cod fiscal: 1010620004372

Nr. cont bancar: 22511550879

Numele băncii: BC Moldova Agroindbank SA, filiala Nr.8 Chişinău

Codul băncii: AGRNMD2X455

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *