17 June 2024
mun. Chișinău

Pensii mai mari pentru veteranii cu dizabilități

Veteranii cu dizabilități ai Războiului din Afganistan și cei ai conflictului armat de la Nistru vor ridica pensii de aproape două ori mai mari. Este vorba despre participanții care în timpul luptelor erau soldați în termen. Decizia a fost luată astăzi de Guvern, la propunerea Ministerului Muncii.

De noile majorări vor beneficia 165 de veterani. Pentru militarii cu dizabilitate severă pensia va crește de la 1660 la 3500 de lei, în cazul veteranilor cu dizabilitate accentuată ajutorul lunar a fost majorat de la 1450 la 2500 de lei, iar pentru participanții cu dizabilitate medie pensia a crescut de la 908 la 1500 de lei.

Statul urmează să aloce în acest sens aproximativ 4,5 milioane de lei. De asemenea, din 1 aprilie, în urma indexării, pensiile acestor veterani vor fi din nou majorate. Creșterea fiind între o sută și 240 de lei.

Totodată, tot la propunerea Ministerului Muncii, toți cei 455 de veterani cu dizabilități ai Războiului de la Nistru și familiile participanților decedați vor ridica o alocație unică de o mie de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *