22 June 2024
mun. Chișinău

Tânăr strivit de un mal de piatră

Un tânăr în vârstă de 22 de ani a fost spitalizat în stare gravă, după ce a fost strivit de un mal de piatră. Incidentul a avut loc în satul Trebujeni, raionul Orhei, într-o carieră. Bărbatul s-a ales cu fracturi la coloana vertebrală, iar șansele de însănătoșire sunt mici.  

Tânărul a mers la cariera de piatră miercuri dimineața, împreună cu un consătean. În timp ce extrăgeau rocă, un mal de piatră s-a desprins și s-a prăbușit peste ambii.  Bărbații au fost internați la spitalul din Orhei.

Tânărul în vârstă de 22 de ani are fracturi la vertebra lombară. Din această cauză, picioarele îi sunt paralizate. Va fi transportat la Institutul de Medicină Urgentă sau la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, pentru a fi operat. Întrucât traumatismul pe coloană este grav, va avea nevoie de mai multe intervenții chirurgicale. Riscul de a rămâne imobilizat este mare”, a declarat pentru emedicina.md șeful secției Traumatologie a spitalului din Orhei, Adrian Chialda.

Celălalt bărbat, în vârstă de 28 de ani, este mai norocos. Acesta și-a fracturat doar piciorul. Traumatismul nu este însă grav, iar pacientul nu va rămâne cu sechele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *