23 July 2024
mun. Chișinău

Tehnologia nu are limite: Două femei din Spania, însărcinate cu același copil

Primul bebeluș din Europa, care a fost purtat în pântece de două femei, s-a născut la începutul acestei săptămâni, în Spania. Estefanía și Azahara, care formează un cuplu, și-au dorit un copil și să aibă amândouă experiența maternității, iar acest lucru s-a îndeplinit prin intermediul tehnologiei INVOcell.

Potrivit La Vanguardia, preluat de Digi 24, fiul celor două femei, Derek Eloy, s-a născut pe 30 octombrie la maternitatea spitalului Juaneda din Palma de Mallorca, cântărind 3,3 kg și în stare perfectă sănătate.

INVOcell este un dispozitiv care funcționează ca un mic incubator și care este plasat sub colul uterin al unei femei. Astfel, dezvoltarea embrionului în primele zile are loc în interiorul corpului, și nu în laborator. Odată ce embrionul s-a dezvoltat, INVOcell este extras, iar embrionul este transferat în uterul celei de a doua femei, care va fi cea care va purta sarcina până la termen și va naște.

Azahara are 27 de ani, iar Estefanía, 30 de ani, și au contactat Juaneda Fertility în urmă cu nouă luni exprimându-și dorința de a deveni mame și să aibă o experiență cât mai completă. Au optat pentru această procedură, fiind asistate de dr. Gustavo Carti, coordonatorul medical al clinicii. Echipa lui este prima din Europa care a realizat această procedură.