21 May 2024
mun. Chișinău

Tragedie aviatică în sudul țării. Un elicopter SMURD din Iași s-a prăbușit în raionul Cantemir

Patru paramedici, inclusiv pilotul unui elicopter SMURD din Iași, s-a prăbușit, în această după-amiază, în preajma satului Haragîș din raionul Cantemir. Toți cei patru membri ai echipajului Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Iași au murit. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății.

watermarked-13323230_1297341986961255_3101087658332891007_oCatastrofa aviatică s-a produs lângă o pădure, în timp ce aparatul de zbor se îndrepta spre orașul Cahul, pentru a prelua un pacient. Elicopterul era astăzi la a doua intervenție, după ce dimineață a fost solicitat de medicii din Vulcănești, pentru a transporta pe cale aeriană la Chișinău o femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie și insuficiență respiratorie și renală acută.

Aceasta era cea de-a 20-a intervenție a echipei SMURD din România pe teritoriul Moldovei. Potrivit constatărilor preliminare, tragedia s-a produs din cauza ploilor, însoțite de vânt puternic, și vizibilitate redusă. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de urgență a salvatorilor din Cantemir, Comrat și Cahul.

Cea mai recentă catastrofă, cu implicarea unui elicopter SMURD, s-a produs la sfârșitul anului 2014, lângă Mamaia, județul Constanța din România. Toți cei patru membri ai echipajului au murit.

smurd
Fotografie de la fața locului.
smurd2
Fotografie de la fața locului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *