23 July 2024
mun. Chișinău

Un nou focar de boli diareice acute la o grădiniță din Chișinău

Cinci copii de la o grădiniță din Capitală au fost diagnosticați cu boli diareice acute. Trei dintre ei au fost spitalizați, iar doi urmează tratament la domiciliu. Copiii au între doi și trei ani și frecventează aceeași grupă. Informația a fost confirmată pentru emedicina.md de către directorul Centrului Muncipal de Sănătate Publică, Luminița Suveică.

Medicii au stabilit că un copil a făcut intoxicație alimentară. Totodată, la ceilalți patru preșcolari a fost depistată gastroenterocolită acută. Potrivit medicilor, preșcolarii au febră, dureri în abdomen, stări de vomă și slăbiciune, precum și scaune lichide.

Specialiștii Centrului Muncipal de Sănătate Publică au constatat că în instituție nu sunt efectuate calitativ măsurile de dezinfecție. De asemenea, minorii nu sunt examinați de către asistentul medical în fiecare dimineață, așa cum prevăd normele. Centrul Municipal de Sănătate Publică investighează cauzele îmbolnăvirii copiilor.

Alte șapte cazuri de boli diareice acute au fost înregistrate la o altă grădiniță din Chișinău, în perioada 10-14 februarie. În urma investigațiilor de laborator s-a constat că preșcolarii au contractat infecția cu rotavirus. Aceasta se transmite ușor prin intermediul mâinilor murdare și a persoanelor infectate

De la începutul anului, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 54 de cazuri de infecție rotavirală, cu 23 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *