22 June 2024
mun. Chișinău

10 fructe care îți fac pielea catifelată

Nu contează cât de multe produse cosmetice sau de îngrijire folosești pentru a-ți întreține pielea. Dacă nu te alimentezi corect și sănătos, aspectul acesteia va rămâne uscat, palid și lipsit de strălucire. Îți amintești de celebra zicală: Ești ceea ce mănânci? Cel care a spus-o nu a făcut-o în zadar. Îți prezentăm o listă cu 10 fructe, care te vor ajuta să ai o piele sănătoasă și un ten radiant.

Winter-fruits-for-Kids-Apple1Merele. Merele sunt cea mai bogată sursă de acid malic, unul dintre acizii de fructe folosiți în industria frumuseții și cunoscuți sub denumirea de alfa-hidroxil. Acidul malic este mai blând decât cel glicolic sau salicilic. Acesta face pielea mai sănătoasă, fermă și mai tânără prin reînnoirea celulelor. Acidul malic este foarte bun pentru curățarea tenului și tratarea diverselor probleme ale pielii, cum ar fi coșurile sau petele. Merele sunt bune și pentru digestie, precum și pentru detoxificarea organismului, fiind bogate în fibre esențiale pentru o piele sănătoasă.

avocado21Avocado. Avocado sunt bogate în substanțe nutritive, care aduc beneficii și pielii. Aceste fructe conțin biotină, cunoscută și sub denumirea de vitamina H sau B7. Acest nutritiv este folosit într-o mulțime de produse cosmetice, pentru piele și păr. Și asta pentru că biotina contribuie la regenerarea celulelor, ceea ce ajută la accelerarea creșterii părului, unghiilor și face pielea strălucitoare, pentru că te scapă de particulele moarte. De asemenea, avocado conține vitamina E, esențială pentru frumusețea, hrana și protecția acesteia.

BananaBananele. Bananele conțin mult potasiu, o substanță necesară pentru hidratarea pielii, oferindu-i un aspect tonifiat și păstrând-o tânără o perioadă mai îndelungată. De asemenea, aceste fructe conțin nutritivi importanți precum vitaminele A, B și E, care mențin elasticitatea pielii, previn apariția ridurilor și contribuie la curățarea tenului.

Kiwi-Images

Kiwi-ul. Acest fruct conține vitamina C din abundență, mai multă decât citricele. Acest nutritiv nu doar ține răceala departe și întărește imunitatea, ci face ca pielea să arate fresh și sănătos.lamie

Lămâile. Dacă e să vorbim despre beneficiile citricelor pentru piele, atunci lămâia este printre cele mai indicate, fiind cunoscută drept ”înălbitor natural”. Aceste fructe îți vor face pielea să strălucească și te va scăpa de petele pigmentare și coșuri.

papayaPapaya. Extractul din papaya este utilizat pe larg în industria frumuseții pentru peeling facial, loțiuni pentru curățare sau săpunuri. Consumul acestui fruct îți va face pielea mai frumoasă, datorită conținutului de Vitamina A și a unei enzime importante: papaină. Aceasta este de mare ajutor pentru exfolierea pielii și regenerarea celulelor, precum și pentru elasticitatea tenului și estomparea ridurilor.

318629-blackangelRodiile. Sunt bogate în antioxidanți, care neutralizează efectele distrugătoare ale radicalilor liberi, care, pe lângă beneficiile generale pentru organism, au și efecte miraculoase asupra pielii, pe care o mențin tânără și fermă.


plum_PNG8673Prunele.
Se știe foarte bine că o digestie bună este necesară pentru o piele sănătoasă. Mai mult decât atât, constipația provoacă acnee. Prunele sunt foarte bune pentru sistemul digestiv. Aceste fructe îmbunătățesc activitatea intestinelor și elimină toxinele din organism. Pe lângă asta, prunele conțin substanțe nutritive și sunt bogate în minerale, care fac tenul catifelat.


perfect-pineappleAnanasul
. Este foarte bun pentru tonifierea și elasticitatea tenului. Acest fruct conține o substanță numită bromelaină, care are proprietăți antiinflamatorii. Este foarte bună pentru catifelarea pielii și pentru hidratare. De asemenea, ananasul este bogat în vitamina C, care menține nivelul de colagen și păstrează pielea fermă.

capsunaCăpșunele. Sunt extraordinare pentru revitalizarea pielii, conțin nutritivi care le oferă proprietăți antiîmbătrânire. Căpșunele sunt indicate persoanelor cu ten gras, contribuie la închiderea porilor dilatați și la tratarea acneei.

Sursa: caloriebee.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *