23 July 2024
mun. Chișinău

Colicii sugarilor pot fi ameliorați cu Espumisan® emulsie (P)

espumisan-kropleMajoritatea bebelușilor suferă în primele luni de viață de colici abdominali. Aceste dureri care apar, cel mai probabil, din cauza dezvoltării incomplete a sistemului digestiv, afectează starea generală a micuților și nu-i lasă să doarmă. Crampele sunt supărătoare atât pentru sugari, cât și pentru părinți, care se îngrijorează din cauza plânsului aparent nejustificat.

Colicii pot afecta bebelușii din a doua sau a treia săptămână de viață și pot dura până la patru luni. De aceste dureri suferă atât fetițele, cât și băiețeii, indiferent dacă sunt hrăniți cu lapte matern sau artificial. Durerile apar periodic, de mai multe ori pe zi, și devin mai intense, de obicei, seara. Burtica micuțului devine încordată și umflată. Colicele dispar odată cu dezvoltarea sistemului digestiv al micuțului.

Neonatologul Mihai Stratulat susține că: “Balonările la bebeluși sunt cauzate de înghițirea aerului, atunci când sunt alăptați sau de gazele formate la fermentarea laptelui. Colicile sugarilor sunt însă niște spasme intestinale, iar cauzele exacte ale apariției acestora nu sunt clare“.

Potrivit specialistului, una dintre cele mai veridice teorii este că aceste dureri apar, deoarece bebelușul se naște cu intestinul “steril”, apoi, din laptele mamei, ia bacterii care îl colonizează. În timpul acestui proces, apare disconfortul, iar copilul face crize de plâns. Aceasta nu este o boală, ci o stare normală fiziologică, care dispare după câteva săptămâni sau luni.

Mămicile sunt în căutarea celor mai bune metode pentru a trece cât mai ușor peste această perioadă și a preparatelor care împiedică formarea gazelor în intestin ale copiilor. Multe preparate nu au însă efectul dorit,  mai ales că organismul sugarului este foarte sensibil.

Un medicament care și-a demonstrat eficiența, este bine tolerat de cei mici și calmează durerea cauzată de colici este Espumisan® emulsie.

Espumisan-R-100-mg-ml-picaturi-orale-emulsiePreparatul Espumisan® emulsie conține o substanță activă numită simeticona, care își face efectul, fără să fie absorbită din tactul gastro-intestinal. Simeticona reduce presiunea dureroasă provocată de acumularea excesivă a gazelor în intestine. Espumisan® emulsie este bine tolerat de organism și, până în prezent, nu au fost observate reacții adverse asociate cu Espumisan® emulsie.

Espumisan® emulsie este foarte ușor de administrat sugarilor, pentru că este disponibil sub formă de emulsie (amestec dispers din două lichide insolubile unul în celălalt) – 100 mg/ml și 40 mg/ml, picături orale.

Dozarea se face cu un aplicator pentru picurare, care vine la pachet cu medicamentul și este gradat în mililitri. Pentru un sugar sunt suficiente 5-10 picături de Espumisan 100 mg/ml sau 25 de picături Espumisan 40 mg/ml la fiecare alăptare în biberon sau înainte de alăptare. Este foarte comod pentru mămici, pentru că emulsia poate fi amestecată cu laptele din sticluța micuțului sau poate fi dat cu lingurița, înainte de a pune sugarul la sân.

logo_roAcest medicament se eliberează fără prescripție. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresați-vă medicului sau farmacistului. Nr. de înregistrare Espumisan® L 17689 din 27.04.2012, Espumisan® 100 mg/ml 20893 din 28.07.2014. MD-ESP-28-2016 din 25.05.2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *