25 April 2024
mun. Chișinău

16 elevi dintr-un gimnaziu din Telenești, internați cu intoxicații provocate de un spray lacrimogen

Cel puțin 16 copii, elevi ai gimnaziului din localitatea Negureni, raionul Telenești, au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu gaze lacrimogene. Incidentul a avut loc în această dimineață, în jurul orei 9:00. 

Potrivit șefului Spitalului raional Telenești, Alexei Bivol, în acest moment, 12 copii sunt internați în Secția Pediatrie, alți patru urmând să fie internați în scurt timp. „În jurul orei 10:00 a fost solicitată Urgența. Mai mulți elevi au acuzat dureri ale ochilor, disconfort și lăcrimare. Au fost luate toate măsurile de profilaxie și tratament. Copiilor li s-a turnat picături în ochi, iar acum sunt sub supravegherea medicilor”, a declarat șeful Spitalului raional Telenești, Alexei Bivol. Potrivit lui Bivol, starea de sănătate a copiilor este bună, iar, cel mai probabil, mâine vor fi externați. 

Solicitat de emedicina.md, primarul localității Negureni, Grigore Munteanu, a declarat că elevii se jucau în pauza dintre ore cu un spray cu gaze lacrimogene. La un moment dat, recipientul s-a spart, provocându-le iritații copiilor. Primarul spune că, deocamdată, nu se cunoaște cine a adus spray-ul la școală, însă a declarat că a deschis o anchetă, pentru a elucida cum s-a produs incidentul.

Am încercat să vorbim și cu administrația gimnaziului, însă fără niciun rezultat. La telefonul din biroul directorului instituției ne-a răspuns contabilul instituției, care a spus că nu se afla în momentul producerii incidentului în școală și că nu cunoaște detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *