27 July 2024
mun. Chișinău

Alimentele care îți fac rău dacă le consumi la micul dejun

breakfast-istockMicul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei pentru oamenii de toate vârstele, iar ceea ce mănânci de dimineață trebuie să fie hrănitor și delicios ca să nu dăuneze organismului. Un mic dejun sănătos înseamnă o siluetă de invidiat, performanță fizică și intelectuală și metabolism normal. De aceea este imperativ necesar să alegeți cu grijă produsele consumate la începutul zilei.

Cereale dulci

sugary-kids-cereal-167384740-credit-istock-630x416Cerealele sunt considerate perfecte pentru începutul zilei, însă trebuie să le alegi. Piața este invadată de cereale dulci, pline de zahăr, ceea ce le face nesănătoase. Acestea au un gust bun și aromă atrăgătoare, dar cresc riscul de obezitate. De asemenea, zahărul crește nivelul colesterolului în sânge, ceea ce pune în pericol sănătatea cardiovasculară. De aceea, dacă vrei să consumi cereale la micul dejun, alege-le pe cele integrale, care conțin fibre, vitamine, antioxidanți și minerale, care te vor menține sănătos și îți vor ține saț.

Suc de fructe

fruit-juiceVorbim despre sucurile din fructe din comerț, care este plin de zahăr și conservanți. De asemenea, aceste băuturi sunt sărace în substanțe nutritive, precum fibre, enzime, minerale, antioxidanți și vitamine. De fapt, pentru a obține beneficii pentru sănătate, se recomandă să optați pentru fructe proaspete în loc de suc. Pe lângă faptul că sunt bogate în compuși valoroși pentru organism, acestea sunt absorbite mai greu de organism, ceea ce înseamnă că țin saț. Printre cele recomandate pentru micul dejun sunt merele, pepenele verde, fructele de pădure și grepfrutul.

Șuncă, bacon sau salam

e878a5743ac925d9ff1801882562caf8Orice produs care conține grăsimi saturate, precum cârnații, șunca sau crenvurștii, nu trebuie să fie parte a primei mese a zilei. Aceste alimente cresc riscul apariției bolilor de inimă și cancerului. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, consumul ridicat de carne roșie provoacă dezvoltarea cancerului de colon, pancreas și prostată.

Gogoși

dsc_0115_2Chiar dacă este un desert delicios, care pare să se potrivească alături de o cană cu ceai dimineață, gogoșii sunt adevărate bombe calorice. Gogoșii nu sunt decât bucăți de aluat din făină albă, grăsimi și zahăr, care sunt prăjiți. Aceste ingrediente pot provoca obezitate și diabet. Sunt o sursă importantă de carbohidrați și nu conțin fibre, iar acest lucru crește nivelul colesterolului în sânge. Înlocuiește-le cu un pahar cu lapte, fără zahăr.

Pâine albă.

whitebread3În mod sigur îți plac sandwich-urile de dimineață, dar trebuie să știi că pâinea albă este probabil unul dintre cele mai rele alimente pe care le poți consuma la micul dejun. Aceasta este făcută din făină care conține un indice glicemic ridicat. Amidonul folosit la fabricarea pâinii este absorbit repede în sistemul digestiv, apoi ajunge în sânge sub formă de glucoză. Aceasta crește nivelul zahărului în sânge și provoacă probleme de greutate, boli de inimă și chiar diabet. De asemenea, pâinea este săracă în fibre.

Clătite

Pancakes with berries and maple syrup

Clătitele sunt făcute, de obicei, din făină albă, zahăr, sare, unt și lapte. Combinația acestor ingrediente nu este cea mai sănătoasă. Nu este bine să îți începi ziua cu acest desert dulce și plin de calorii. Pentru că nu conțin fibre, clătitele nu țin saț pe un timp îndelungat. Mai mult, acestea sunt sărace în proteine. Untul este bogat în grăsimi saturate, care pot face rău inimii. Puteți să încercați să faceți clătite din ingrediente sănătoase, ca să evitați aceste neplăceri. De exemplu, folosiți făină integrală și mâncați clătitele cu fructe, pentru a le crește valoarea nutritivă.

Iaurtul cu diverse arome.

flavored-yogurt-10-easy-ways-get-processed-food-out-your-dietChiar dacă mulți consideră iaurtul cu diverse arome un mic dejun sănătos, acest lucru este greșit. Nu este un produs natural, pentru că este plin de conservanți și coloranți artificiali. De asemenea, conține zahăr. Trebuie să consumați doar iaurt grecesc, care este bogat în substanțe nutritive, precum proteine, calciu, potasiu și vitamina D. Dacă vreți ca acesta să fie aromat, îi puteți adăuga bucăți de fructe proaspete.

Cafea

636041290845371298882094614_national-coffee-day-2015-ftrMulți dintre noi nu își imaginează diminețile fără o cafea fierbinte. Această băutură ne oferă energie și ne trezește instant. Totuși, medicii ne recomandă să o înlocuim cu ceai verde, care este un energizant mult mai sănătos și nu dăunează inimii.

Sursa: top10homeremedies.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *