14 July 2024
mun. Chișinău

Șapte victime ale incendiului de pe strada Uzinelor, internate la „Sfânta Treime”

q1Șapte persoane rămân spitalizate, în urma incendiului de pe strada Uzinelor din Capitală. Potrivit medicilor Spitalului „Sfânta Treime”, este vorba despre o femeie și șase bărbați, toți pompieri, starea de sănătate a tuturor fiind de gravitate medie. Șase pacienți au fost internați în stare de sopor, iar femeia – în comă. Până la această oră, toți pacienții au fost supuși unor tratamente speciale de terapie intensivă în Secția de Toxicologie a spitalului.

Toți pacienții  se simt mai bine. Dinamica este pozitivă. Până acum, toți au fost supuși baroterapiei, un tratament cu oxigen comprimat, care ajută la eliminarea bioxidului de carbon din organism. Suntem mulțumiți de modul în care reacționează pacienții la tratament”, a declarat pentru e-medicina,  vicedirectorul medical al spitalului „Sfânta Treime”, Gheorghe Stejărescu.

De asemenea, doctorii au mai spus că acum, singurul pericol care există este posibilitatea apariției unei pneumonii. Totuși, dacă starea lor nu se va agrava, toți ar putea fi externați în cel puțin patru zile.

În urma incendiului de pe strada Uzinelor, care durează de mai bine de 24 de ore, un pompier și-a pierdut viața. Ivan Nogailîc avea 28 de ani, era căsătorit și avea doi copii.

De asemenea, o femeie în vârstă de 44 de ani este dată dispărută. Ea ar fi rămas blocată în clădire. Potrivit salvatorilor, victima ar fi încercat să iasă din depozit împreună cu colegii săi, dar s-ar fi rătăcit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *