17 June 2024
mun. Chișinău

Ambulanță în misiune, răsturnată în urma unui accident

Foto: protv.md

Un felcer a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce ambulanța în care se afla s-a răsturnat. Salvarea transporta un minor în stare de ebrietate la Institutul Mamei și Copilului. În mașină se mai afla mama băiatului, medicul și șoferul. Cu excepția felcerului, nimeni nu a avut de suferit. Informația a fost confirmată pentru emedicina.md de către  Ion Midrigan, vicedirectorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Foto: Ion Midrigan

Apelul a fost efectuat la 18:45,  la un inspectorat de poliție. Ajutorul medical de urgență a fost cerut pentru un minor în stare de ebrietate. Echipa medicală, formată din medic, felcer, sanitar și șofer s-a deplasat imediat la inspectorat. Medicul a constatat că minorul era sub influența alcoolului. De asemenea, nu este exclus ca a folosit stupefiante, deoarece era  foarte excitat. Medicul a stabilit diagnosticul de intoxicație cu alcool”, a declarat Ion Midrigan.

Imediat după accident, minorul și mama sa au fost preluați de o altă ambulanță și transportați la Institutul Mamei și Copilului.

Foto: Oleg Mitreanu

Totodată, o altă ambulanță i-a transportat pe medic și felcer la Institutul de Medicină Urgentă pentru a fi investigați.

Medicul și felcerul au leziuni de gravitate medie, în regiunea cutiei toracice și cap. Medicul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral.  Nu au avut nevoie de spitalizare. Vor urma tratament la domiciliu, cel puțin două săptămâni ”, a precizat pentru emedicina.md Igor Curov, șeful Departamentului de Urgență, din cadrul Institutului de Medicină Urgentă.

Accidentul a avut loc vineri seara, în jurul orei 19:00. Ambulanța se deplasa pe strada București din Capitală, iar mașina care a lovit-o din spate venea dinspre strada Bodoni. Polițiștii investighează cazul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *