17 June 2024
mun. Chișinău

Apa caldă, deseori mai utilă decât medicamentele

Apa este un element esențial pentru sănătatea corpului uman și pentru menținerea unui mod normal de viață. Medicii spun într-un glas că hidratarea este foarte importantă pentru a menține organismul în formă, pentru eliminarea toxinelor și păstrarea tinereții. Mulți dintre noi obișnuim să bem dimineața cafea sau ceai, iar la trezire – un pahar cu apă rece. Doctorii însă ne recomandă să bem apă caldă pe stomacul gol, deoarece este considerată mult mai benefică decât apa rece. Pentru a da un gust mai bun putem pune o feliuță de lămâie și/sau miere.

Îmbunătățește digestia. Apa caldă stimulează buna funcționare a sistemului digestiv. De aceea, trebuie consumată dimineața și seara înainte de culcare. De asemenea, ajută organismul să scape de excesul de acid din stomac și neutralizează sucul gastric. Un studiu publicat în 2012 a demonstrat că apa caldă este benefică pentru cei care suferă de tulburări de motilitate esofagiană, care cauzează dificultăți de înghițire, regurgitare și spasme stomacale.

Tratează constipația. Constipația este o tulburare digestivă care apare, de obicei, din cauza lipsei de apă în organism. Dacă este consumată caldă, în special dimineața, aceasta va îmbunătăți mișcările intestinale. Prin urmare, acest lucru va duce la eliminarea resturilor alimentare din organism. De asemenea, apa caldă va reduce balonarea, durerea și disconfortul cauzate de constipație.

Calmează durerea în gât. Apa caldă va înlătura disconfortul cauzat de durea în gât, pentru că va dizolva mucusul din tractul respirator și va ajuta la eliminarea acestuia. Dacă vrei să îi dai puțin gust, poți să bei ceaiuri din plante, în care să adaugi și puțină miere.

Te scapă de kilogramele în plus. Cei care luptă să dea jos kilogramele în plus trebuie să adauge consumul de apă caldă în dieta zilnică și sport. Apa caldă crește temperatura corpului, ceea ce accelerează metabolismul și, prin urmare, duce la arderea mai multor calorii și depozitelor de grăsimi din organism.

Elimină toxinele. Apa caldă este foarte eficientă în eliminarea toxinelor din organism. Bea câteva căni cu apă caldă, iar acest lucru va duce la creșterea temperaturii corpului și te va face să transpiri. Datorită acestui proces, vei scăpa de substanțele nocive. De asemenea, apa caldă curăță organismul din interior. Consumul zilnic de apă caldă te va hidrata și îți va detoxifica pielea, iar asta înseamnă că vei scăpa de coșuri și puncte negre.

Ameliorează crampele menstruale. Chiar dacă poate părea straniu, apa caldă ar putea preveni și ameliora durerile menstruale. Și asta pentru că aceasta relaxează mușchii contractați ai uterului, ceea ce va reduce crampele și spasmele. De asemenea, va ajuta organismul să nu rețină apa și va preveni balonarea care apare în zilele de menstruație.

Circulația sângelui. Pentru un flux sanguin normal, care este esențial pentru oxigenarea țesuturilor, este nevoie de eliminarea substanțelor nocive din organism și relaxarea mușchilor. Anume acestea sunt câteva dintre efectele consumului de apă caldă.

Pentru menținerea tinereții. Hidratarea este cheia tinereții pielii. Apa caldă elimină impuritățile din organism și a toxinelor care pot provoca îmbătrânirea prematură și probleme de sănătate. De asemenea, aceasta ajută la repararea celulelor pielii și crește elasticitatea.

Somn de bebeluș. Dacă ai nopți chinuitoare în care nu poți să dormi, bea un pahar cu apă caldă înainte de culcare. Aceasta îți va relaxa mușchii, va calma nervii și îți va face somnul liniștit. De asemenea, va preveni trezirea la miez de noapte din cauza poftei de mâncare, pentru că va oferi senzația de sațietate.

Sursa: medicaldaily.com, steptohealth.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *