21 May 2024
mun. Chișinău

Atenție unde și ce mâncați pe plaja de la Vadul lui Vodă. Au fost depistate nereguli

Băuturi răcoritoare păstrate și puse în vânzare pe podea, frigidere fără freon, produse de patiserie fără certificate de calitate și inofensivitate, precum și fără eticheta pe care trebuie să fie indicate data fabricării, ora și termenul de valabilitate. Acestea sunt doar câteva nereguli depistate de specialiștii Centrului de Sănătate Publică municipiul Chișinău, la un magazin alimentar și o cafenea de pe plaja de la Vadul lui Vodă, în urma controalelor efectuate acum câteva zile.

Prin urmare, au fost împărțite mai multe pedepse și anume: o prescripție sanitară, o hotărâre prin care medicului-șef sanitar de stat i s-a interzis să vândă 30 de kilograme de pâine și o decizie privind suspendarea activității magazinului alimentar. Mai mult, pentru trei persoane le-a fost aplicată interdicția de a se angaja, în lipsa examenului medical și a instruirii igienice, conform programului sanitar.

Totodată, specialiștii Centrului de Sănătate Publică au verificat starea plajei din punct de vedere sanitar și dau asigurări că aceasta corespunde cerințelor, nisipul este afânat, dușurile funcționează, iar vestiarele au fost amenajate. Totodată, oamenii sunt asigurați cu apă potabilă. Nu lipsesc nici semnele prin care se anunță interzicerea fumatului atât pe plajă, cât și în localurile din preajmă.

Toaletele publice reprezintă însă o problemă. Din cele două existente, doar una funcționează, cealaltă se află în reparație.

De asemenea, punctul medical este dotat cu tot ce este nevoie pentru acordarea primului ajutor medical.

Și în tabere totul corespunde normelor sanitare, susțin specialiștii CSP Chișinău.

În același timp, aceștia atenționează asupra faptului că vor monitoriza situația pe toată perioada sezonului estival, pentru a interveni rapid, în caz de depistare a neregulilor, și pentru a preveni consecințele negative asupra sănătății oamenilor.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *