17 June 2024
mun. Chișinău

Aurul negru din trusa medicală. Proprietățile terapeutice uimitoare ale cărbunelui activat

activated-charcoal-2Cărbunele activat este de nelipsit în trusa medicală, este accesibil și poate fi utilizat într-o mulțime de scopuri. A fost folosit pentru prima oară în timpul Primului Război Mondial, în măștile de gaze, pentru a preveni intoxicarea soldaților. Mai era utilizat în filtrarea apei. Este o formă de cărbune, care a fost activat cu gaze oxidante prin expunerea la temperaturi înalte. Cărbunele activat nu este un produs natural și nu este similar cărbunelui pe care îl puneți pe foc pentru grătar. Acesta este creat în scopuri medicinale.

charcoal-tabletsTe scapă de balonare. Dacă după ce mănânci anumite produse ai senzația că explodezi, atunci ai nevoie de cărbune activat. Aceste pastile negre te vor ajuta să scapi de gazele neplăcute din stomac și de senzația de balonare. Cărbunele activat are capacitatea de a absorbi gazele care se acumulează în sistemul digestiv. Ia câteva pastile de cărbune activat înainte de a consuma alimentele care îți creează disconfort în stomac. Dacă balonarea persistă, poți lua câte două-trei pastile de trei ori pe zi.

Tratează intoxicațiile. Fie că este vorba despre o intoxicație alimentară, una cu substanțe chimice sau o supradoză de medicamente, cărbunele activat ți-ar putea salva viața. Acesta acționează ca un antidot care curăță organismul prin capacitatea lui de a absorbi toxinele. Mare atenție la dozaj: pentru adulți este vorba despre 25-100 de grame de cărbune activat, în timp ce în cazul copiilor sunt permise maximum 50 de grame. Calculați după următoarea formulă: între 0,5 și 1 gram de cărbune activat la un kilogram din greutatea corpului.

Curăță tractul digestiv. În această eră a consumului, ne alintăm cu produse pline de toxine și chimicale care au impact negativ asupra sănătății digestive. De aceea, este foarte important să ne curățăm tractul intestinal periodic. De mare ajutor în acest sens este cărbunele activat, cu puterile lui absorbante incredibile. Pentru detoxificare aveți nevoie de 10 grame de cărbune activat cu o oră și jumătate înainte de masă, timp de două zile. Consumați suficientă apă, pentru a preveni constipația.

activated-charcoal-a-detox-wonder-by-green-blenderPrevine mahmureala. Dacă aveți o petrecere de pomină în plan, puteți folosi cărbune activat pentru a preveni mahmureala. Atunci când este consumat în același timp cu băuturile alcoolice, cărbunele activat reduce nivelul alcoolului în sânge. Medicamentul nu absoarbe alcoolul, dar ajută la eliminarea altor toxine din organism care contribuie la instalarea stării de mahmureală.

Tratează acneea. Atunci când porii sunt blocați, apare acneea. Pentru că are capacitatea de a absorbi toxinele, cărbunele vă poate ajuta să scăpați de impuritățile din piele. Puteți să vă faceți o mască din 10 pastile fărâmițate de cărbune activat și două lingurițe de gel de Aloe Vera, pe care să le amestecați bine. Aplicați pe față și lăsați să se usuce, apoi clătiți cu apă călduță. Dacă e nevoie, repetați procedura peste câteva zile.

what-is-activated-charcoalAlbește dinții. Poate să-ți pară ciudat, dar aceste pastile negre îți pot albi dinții. Pentru că are o textură poroasă, cărbunele medicinal are capacități abrazive. Acesta îți va curăța bine dantura și va absorbi taninii, pigmenții naturali care se găsesc în cafea, ceai, vin, fructe de pădure etc. și care îți îngălbenesc dinții. Aceleași extraordinare proprietăți absorbante vă pot fi de ajutor și pentru sănătatea cavității bucale. Datorită cărbunelui activat, vă puteți echilibra nivelul PH-ului în gură și puteți scăpa de respirația urât mirositoare. Tot ce trebuie să faceți este să înlocuiți, din când în când, pasta de dinți obișnuită cu praf de cărbune activat.

Tratează înțepăturile de insecte. Cărbunele activat este de mare folos când vine vorba de înțepături de insecte, pentru că atunci când îl aplicați pe locul afectat, acesta absoarbe toxinele introduse sub piele de țânțar, albină sau alte vietăți mici. Dacă îl veți aplica imediat, puteți scăpa fără umflături, mâncărime și durere. Pentru eficiență maximă, amestecați pudra de cărbune activat cu ulei de cocos.

Sursa: draxe.com, webmd.com, wellnessmama.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *