20 May 2024
mun. Chișinău

Ce poți face ca bebelușului să nu-i mai curgă nasul

nasmork-u-deteyParcă faci totul corect, ca la carte, menții o temperatură optimă în casă și scoți la timp copilul la plimbare, dar lui îi tot curge nasul. Este o problemă des întâlnită în rândul micuților, iar de multe ori este un simptom al răcelii. Cu toate acestea, micuților le curg mucii și din cauza fluctuațiilor de temperatură sau a diferitor iritanți. Această stare se poate agrava și copilul poate face febră, începe să tușească, se poate pomeni cu dureri de gât, stomac, i se poate perturba regimul de somn și pofta de mâncare. Pentru a preveni aceste probleme fără medicamente, puteți apela la o serie de remedii naturale.

Soluția salină. Acesta este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru copii și adulți atunci când curge nasul. Soluția salină ajută la eliminarea mai rapidă și mai ușoară a secrețiilor nazale și curăță bine nasul, ajutând copilul să respire normal. Se prepară foarte simplu: amestecă un sfert de linguriță de sare într-o cană cu apă fiartă, răcită până la temperatura camerei. Apoi, înclină-i capul copilului și picură câteva picături de soluție în una dintre nare, în timp ce cealaltă e astupată. Excesul de mucus trebuie strâns imediat cu un aspirator nazal. Repetă procedura și cu cealaltă nară. Curăță astfel năsucul bebelușului de maximum trei ori pe zi.

nasmork-u-detei2Aburii. Este o terapie bună nu doar pentru rinoree, dar și pentru nasul înfundat. Aburii ajută la deschiderea căilor nazale și le curăță. Mai mult, este un remediu bun pentru un somn dulce al copilului, care este foarte important pentru recuperarea rapidă a micuțului. Pentru bebelușii de câteva luni terapia cu aburi se poate face în baie. Închizi ușa și lași apa fierbinte să curgă în duș. Ții copilul în acești aburi vreo 10-15 minute și repeți procedura de trei ori pe zi. Pentru copilașii mai măricei, poți folosi un bol sau o cratiță cu apă fierbinte. Pe cel mic îl ții în brațe și împreună cu el, cu un prosop pe cap, vă aplecați și stați în aburi între cinci și 10 minute. După ce faceți acest lucru, îl rogi pe cel mic să sufle nasul. Repetă de câteva ori pe zi până când starea micuțului se îmbunătățește.

Uleiul de eucalipt. Este foarte bun pentru a scăpa copilul de simptomele de răceală. Ia patru-cinci picături de ulei de eucalipt și adăugă în apa caldă în care scalzi copilul. Lasă micuțul în cadă pentru 10 minute și repetă procedura de două ori pe zi. O altă variantă este să folosești 10 picături de ulei de eucalipt pe care să le adaugi în jumătate de ceașcă de ulei de măsline. Folosește amestecul pentru un masaj în zona pieptului. Repetă procedura în fiecare zi înainte de culcare.

8ea6bc64406d58f10378c971be43d373Busuiocul. Această plantă are efecte antibacteriene, antifungice și antivirale, care ajută foarte mult atunci când copilul se confruntă cu primele simptome ale răcelii, în special rinoreea și nasul înfundat. Pe lângă asta, busuiocul este foarte bun și pentru imunitate. Nu este indicat bebelușilor, dar după vârsta de un an poți să îi dai celui mic câteva frunze fărâmițate de busuioc. O altă variantă este să storci frunzele până obții o lingură de suc și să îl amesteci cu aceleași cantități de suc de ghimber, lămâie și miere. Dă-i micuțului din această mixtură de două-trei ori pe zi.

Mierea. Este un produs-minune pe care trebuie să îl aibă orice mamă în bucătărie. Totuși, nu trebuie introdus în alimentația copilului mai devreme de doi ani, pentru că este un alergen puternic. Amestecă una sau două lingurițe de miere într-un pahar cu apă caldă și dă-i copilului să îl bea dimineața și seara. Poți adăuga și suc de lămâie, dacă e pe gustul celui mic.

Mușețelul. Pentru copiii de cel puțin un an această plantă poate fi foarte eficientă atunci când le curge nasul, mai ales că mușețelul este bun și pentru imunitate. Ia o linguriță de flori uscate de mușețel și infuzează-le într-o cană cu apă fierbinte. Lasă pentru cinci minute, după care adaugă puține miere pentru gust. Dă-i acest ceai copilului de două ori pe zi.

sursă: top10homeremedies.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *