23 July 2024
mun. Chișinău

Ce trebuie să mănânci ca să rămâi însărcinată

Zicala ”ești ceea ce mănânci” este valabilă și atunci când este vorba despre sarcină și concepție. Alimentația corectă are un rol important pentru o fertilitate ridicată. Dacă veți respecta un stil de viață sănătos, atunci sănătatea copilului este asigurată înainte ca acesta să fie conceput. Mai mult, ceea ce mâncați poate avea efecte asupra următoarelor generații. În prezent, oamenii au diferite dereglări hormonale, din cauza substanțelor chimice, toxinelor și radicalilor liberi din mediul înconjurător. Aici se adaugă stresul cotidian. Adunate la un loc, acestea pot avea efecte negative, de lungă durată, asupra ovulelor și spermei. Potrivit Daily Mail, cunoscuta nutriționistă Isabelle Obert a întocmit o listă a celor mai benefice alimente pentru fertilitate:

AVOCADO este plin de minerale, vitamine, grăsimi sănătoase, proteine, carbohidrați și fibre. Datorită nutrienților este considerat un adevărat fruct al fertilității. Este o sursă importantă de vitamina E, care este benefică pentru reglarea ovulației, precum și pentru producerea mucusului cervical, extrem de important în procesul de fertilizare și de implantare a ovulului în uter. Avocado este o sursă importantă de acid folic, foarte necesar în timpul sarcinii.

DOVLEACUL este una dintre cele mai hrănitoare legume, extrem de sănătoasă, datorită conținutului de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Este bogat în beta-caroten, care stimulează producerea hormonului progesteron, extrem de important în instalarea sarcinii. De asemenea, contribuie la creșterea cantității și calității spermei.

watermarked-mancare-gravide_w1600_h1254_q100SFECLA ROȘIE este o sursă fantastică de antioxidanți, în special resveratrol, considerat o sursă naturală a longevității. Astfel, consumul de sfeclă este recomandat cuplurilor, care vor să conceapă un copil la o vârstă mai înaintată. De asemenea, este foarte benefică pentru femeile care încearcă fertilizarea in vitro, pentru că ajută la implantarea embrionului.

SOMONUL conține multe proteine și acizi grași Omega-3, foarte importante în reglarea secreției hormonilor aparatului reproducător și stimularea circulației sângelui.

OUĂLE sunt unele dintre cele mai nutritive alimente. Acestea conțin substanța colină, necesară pentru dezvoltarea țesutului creierului fătului. Mai au și vitamine, minerale, acizi grași și proteine.

NUCILE pot fi benefice pentru calitatea spermei, sunt surse excelente de acizi grași Omega-3 și vitamina E, importante pentru sănătatea fătului. De asemenea, conțin substanțe nutritive, care reduc riscul apariției cancerului la sân sau prostată.

QUINOA sunt niște semințe mici, dar pline cu nutrienți esențiali. Conțin multe proteine, extrem de necesare într-o viitoare sarcină, dar nu au gluten, ceea ce le face o alternativă bună pentru produsele din grâu.

RODIILE erau considerate drept simbolul fertilității în Imperiul Persan, datorită proprietăților sale afrodisiace. Consumul acestui fruct poate mări calitatea și mobilitatea spermei. Rodiile conțin vitaminele C și K, precum și acid folic.

SPARANGHELUL, supranumit ”mâncarea regilor”, este recomandat în tratamente de infertilitate și este și un bun afrodisiac. La femei, reglează ovulația și îmbunătățește funcția fertilă, iar la bărbați mărește numărul spermatozoizilor.

Sursa: Daily Mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *