17 June 2024
mun. Chișinău

Ciocolata și vinul roșu – aliații tăi în cura de slăbire

Uită tot ce știai până acum despre rolul ciocolatei, cașcavalului și vinului în cura de slăbire. Un studiu recent demonstrează că acestea te pot ajuta să slăbești, dacă sunt consumate rațional.

Când încercăm să scăpăm de kilogramele în plus, mulți dintre noi renunță imediat la delicii precum ciocolata, cașcavalul sau vinul. Un cercetător cunoscut dă peste cap acest stereotip și spune că nu mai este nevoie să scoatem aceste gustări din dieta noastră, pentru că acestea ne ajută să “cultivăm bacterii bune” în intestinele noastre, care, la rândul lor, contribuie la menținerea unei siluete de invidiat.

Profesorul Tim Spector de la King’s College London spune că secretul succesului unei cure de slăbire este consumul unei mari varietăți de alimente. “Înghițim o mulțime de bacterii, care ajung în intestinele noastre. Cu cât e mai mare diversitatea de alimente pe care le consumăm, cu atât e mai sănătos organismul nostru. – spune cercetătorul

Pentru a demonstra acest lucru, Spector şi echipa sa au făcut un studiu pe 2000 de gemeni. Conform rezultatelor, cei care au consumat în dieta lor vin, brânză și ciocolată, aveau în sânge un nivel mai ridicat de flavonoide. Acest lucru le-a permis să fie mai slabi decât frații lor, să mențină tensiunea arterială mai scăzută și să aibă oase mai sănătoase.

Spector explică totul astfel: vinul, cașcavalul și ciocolata sunt foarte bune pentru că ajută la cultivarea bacteriilor sănătoase, bune pentru intestine, dar mâncarea grasă, dulce, în special fast-food-ul le pot scoate din floră noastră intestinală.

În intestinele unui om trăiesc aproximativ 3500 de specii bacteriene, dar consumul ridicat de alimente procesate, precum și folosirea în exces a antibioticelor, duc la reducerea diversității bacteriilor.

“Acum 15 mii de ani, predecesorii noștri consumau aproximativ 150 de ingrediente diferite într-o săptămână. În prezent, majoritatea oamenilor abia de mănâncă 20 de alimente diferite, iar multe dintre ele sunt prelucrate artificial.” – adaugă Spector. El menționează că majoritatea produselor procesate conțin, de obicei, patru ingrediente: porumb, soia, grâu sau carne.

Cercetătorul afirmă că este nevoie să consumăm brânză, vin și ciocolată pentru a ne menține în formă, deoarece ele conțin polifenoli: antioxidanți cu care se hrănesc microbii din intestin și le permit acestora să se reproducă.

Sursa: Daily Mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *