23 July 2024
mun. Chișinău

Copil bătut în stradă

bataie_52877000_19471500Un băiat în vârstă de 14 ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost bătut în stradă. Copilul a fost lovit peste față și cap de către trei tineri. Incidentul a avut loc în seara zilei de miercuri, în Capitală. Informația a fost confirmată pentru emedicina.md de către conducerea Spitalului „Valentin Ignatenco”, unde a fost internat minorul.

Potrivit medicilor, în momentul spitalizării băiatul era conștient, însă suferea de cefalee puternică. „A fost internat cu fracturi ale oaselor nazale. Din nas curgea sânge. De asemenea, amețea și vomita.  Minorul a făcut și contuzie cerebrală de gradul 1. A fost operat la nas și se va afla sub supravegherea noastră încă trei zile. După externare va urma tratament la domiciliu”, a declarat medicul Angela Leancă.

Specialiștii precizează că asemenea traume, pe termen de lung, pot avea consecințe grave pentru sănătate.

Nasul este o parte componentă a craniului. De aceea, teoretic vorbind, o persoană lovită puternic în această zonă riscă să dezvolte chisturi intracerebrale, adică niște cavități umplute cu lichid. Acestea pot provoca dureri de cap, amețeli și chiar convulsii”, a explicat Angela Leancă.

Cazurile în care copiii sunt bătuți în stradă sau acasă sunt frecvente, susțin medicii. La Spitalul „Valentin Ignatenco” din Capitală, săptămânal, ajung în jur de cinci copii agresați fizic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *