21 April 2024
mun. Chișinău

Copil de șapte ani mușcat de un dihor turbat

Un copil de șapte ani a fost mușcat de un dihor bolnav de rabie. Incidentul a avut loc acum cinci zile într-un sat din raionul Hâncești, în timp ce minorul se afla în livadă cu bunica sa. Animalul turbat l-a mușcat pe băiat de picior, iar în urma strigătelor în ajutor au sărit doi muncitori din preajmă, care au ucis dihorul. În aceeași zi, copilul a primit primul ajutor medical, inclusiv prima doză de vaccin.

Medicii au apreciat și gestul bunicii, care a reușit să spele rana cu o cantitate mare de apă, ceea ce în astfel de situații este extrem de important. Acum, băiatul se simte bine, iar tratamentul este administrat la spital.

În urma acestui incident, cadavrul animalului bolnav de rabie a fost transportat pentru expertiză în laborator. Specialiștii Centrului de Sănătate Publică din Hâncești și Leova au depistat că din cauza acestui dihor alte patru persoane din regiune au fost infectate cu rabie.

Pentru a preveni orice îmbolnăvire cu rabie, experții CNSP recomandă ca, după ce ați fost agresat de un animal infectat, să spălați rana cu apă și săpun, iar pe marginile rănii să turnați tinctură de iod, ceea ce va înlătura virusul.

Evident, după mușcătură, imediat vă adresați la cel mai apropiat spital pentru a începe tratamentul vaccinal, care este asigurat de stat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *